Kodėl verta įsigyti naudotą žemės ūkio techniką?

Kodėl verta įsigyti naudotą žemės ūkio techniką?

Naudotą žemės ūkio techniką verta pirkti dėl daugelio priežasčių. Naudota technika dažnai yra pigesnė nei nauja, be to, ją galima lengviau įsigyti.. Naudota įranga taip pat gali būti gerai prižiūrima ir turėti patikrintą patirtį. Apie šiuos privalumus ir trūkumus pasikalbėsime šiandienos straipsnyje.

Naudota žemės ūkio technika,  pliusai ir minusai:

Kai kurie ūkininkai renkasi pirkti naudotą įrangą, nes mano, kad ji yra geresnės kokybės nei nauja. Jie mano, kad nauja įranga dažnai gaminama greitai ir pigiai, mažai dėmesio skiriant detalėms. Kita vertus, senesnės mašinos buvo gaminamos ilgai ir jose gali būti detalių, kurios nebegaminamos.

Kai kurie ūkininkai renkasi naujesnius modelius, nes jiems reikia mažiau priežiūros, jie taupiau naudoja degalus ir turi naujausias technologijas. Tačiau pirkti naują techniką reiškia prisiimti daugiau skolų, ar kitų įsipareigojimų, o tai kai kuriems ūkininkams gali būti sudėtinga.

Yra ir naujos, ir naudotos žemės ūkio technikos privalumų ir trūkumų. Galiausiai sprendimas, ką pirkti, priklauso nuo ūkininko poreikių ir aplinkybių.

Perkant techniką svarbu atkreipti dėmesį:

Pirkdami naudotą žemės ūkio techniką, prieš įsigydami ją kruopščiai apžiūrėkite. Taip pat patartina, kad mechanikas patikrintų ir įsitikinkite, kad ji gerai veikia. O čia pateikiame svarbiausius dalykus:

  • Padangos. Jų keitimas gali būti brangus, todėl prieš perkant svarbu jas atidžiai apžiūrėti. Ieškokite įtrūkimų, netolygaus nusidėvėjimo ir mažo protektoriaus gylio.
  • Variklis yra svarbiausia technikos dalis. Reikėtų patikrinti, ar nėra nuotėkio, pernelyg didelio dūmingumo ir neįprastų garsų.
  • Hidraulika. Patikrinkite, ar nėra nuotėkio ir pažeistų žarnų.
  • Žemės ūkio mašinose dažnai pasitaiko transmisijos problemų. Jų remontas gali būti brangus, todėl prieš pradedant eksploatuoti transmisiją svarbu ją atidžiai patikrinti. Tai pajusti gali tik technikoje nusimanantis žmogus, kuris žino, kaip dirba ūkio technika.
  • Elektros problemos yra gana dažnos žemės ūkio mašinose. Patikrinkite, ar nėra atsilaisvinusių jungčių, pažeistų kabelių ir sugedusių jungiklių. Taip pat vertėtų pasitikrinti ir mažiau tikrinamas dalis kaip kondicionieriaus veikimas, borto kompiuterio valdymas ir kiti elektronikos prietaisai.
  • Kėbulas. Reikia tikrinti ar nėra įlenkimų, rūdžių ir kitų pažeidimų.

Prisiminkite, bet kuriuo atveju žemės ūkio technika turi būti tinkamai prižiūrima ir tik tokiu atveju ji galės ilgai tarnauti.

 

Related Posts