Gėlių puokštės – puiki interjero detalė su daugybe teigiamų savybių žmogaus savijautai

Teigiamas gamtos poveikis žmogui turbūt nėra paslaptis niekam. Flowersandlovers.lt gėlių studijos Vilniuje floristės sako, jog gėlių puokštės tampa vis dažnesniu pasirinkimu norintiems to gamtos poveikio savo erdvėse ir kartu puošnios interjero detalės. Kadangi dabartinis gėlių pasirinkimas yra be galo platus, pritaikyti jas skirtingoms patalpoms yra labai nesunku.

Gėlių poveikis žmogui

Spalvotos gėlių puokštės – daugiau nei interjero akcentas. Dar senovės Kinijoje daktarai naudojo gėlių terapiją ir žmonės nuo įvairiausių negalavimų gydė įvairiomis gėlėmis. Jų manymu gėlių puokštės skirtingų spalvų padėdavo ne tik įvairių fizinių ligų atvejais, bet ir susitvarkant su psichologinėmis problemomis (arba gydyti sielą). Spalvų terapija ir poveikis žmogui yra žinomas jau seniai, todėl skirtingos spalvos yra naudojamos ir skirtingose sferose. Pavyzdžiui, pastelinės gėlių puokštės kuria komforto jausmą, kuria saugumą ir jaukumą, prabangių spalvų (violetinės, raudonos) gėlių puokštės džiugina ne tik akis, bet ir pačią žmogaus savijautą. Taip pat gėlių puokštės naudingos ir darbo patalpose – jos kelia energijos ir produktyvumo lygį.

Tačiau gėlių puokštės naudingos ne tik dėl savo spalvų ir jų poveikio. Augalai yra žinomi kaip natūralūs oro valytojai. Jie pašalina alergenus, įvairius mikroorganizmus iš oro, todėl patalpoje susidaro daug švaresnis oras. Kai kvėpuojame švariu oru, yra geriau ne tik mūsų fizinei sveikatai, bet ir emocinei. Todėl gėlių puokštės dažnai atsiranda ir įvairiuose ofisuose ar biuruose.

Gėlių puokštės pagal interjerą

Dažnai gėlių puokštės yra taikomos ne tik pagal žmogaus asmenybę, bet ir interjero stilių. Juk norima, kad patalpa turėtų bendrą vaizdą, kuriame gėlių puokštė būtų spindinti savo gražiausiomis spalvomis. Tad kokios gėlių puokštės dera prie jūsų interjero?

Klasikinis interjeras dažnai būna pripildytas medienos imitacijų, kuris jau savaime alsuoja gamta. Tokiam interjerui galima rinktis įvairias gėlių puokštes iš klasikinių žiedų, pavyzdžiui, rožės, gvazdikai, eustomos. Dažnai toks interjeras yra puikiai papildomas žaliomis puokštėmis – dar daugiau gamtos įvaizdžio ir atmosferos.

Modernus interjera dažnai sutinkamas šiandien. Jame dažnai naudojamos abstrakčios formos, nedaug detalių, pastelinės spalvos. Tokiam interjerui tinka gėlių puokštės, kurios taip pat yra pastelinės, panašių į interjero spalvų. Rinktis gėles galima tokias kaip gubojos, gvazdikėliai, chrizantemos kartu su eukalipto lapeliais. Smulkūs žiedai puikiai papildo interjerą ir nesukuria lyg būtų ne savo vietoje moderniame interjere.

Tie, kurie siekia sukurti egzotišką interjerą savo namuose – egzotiškos gėlių puokštės taps puikiu pasirinkimu. Pasirinkus egzotiškas gėles galima sukurti dar daugiau išskirtinių detalių, kurios papildys viena kitą.

Related Posts