Polikarbonatinių šiltnamių priežiūra

Šiltnamiai yra ideali aplinka įvairiems augalams auginti. Tačiau norint užtikrinti sėkmingą augimą ir gausų derlių, būtina tinkama priežiūra. Šiame pradedantiesiems skirtame vadove supažindinsime su augalų ir šiltnamio konstrukcijos priežiūros pagrindais.

Laistymo poreikių supratimas

  • Tinkamo balanso radimas. Laistymas yra labai svarbus augalų sveikatai, tačiau perteklinis laistymas gali būti žalingas. Raskite tinkamą pusiausvyrą atsižvelgdami į konkrečius kiekvienos augalų rūšies reikalavimus. Vieni augalai mėgsta nuolat drėgną dirvožemį, kiti auga šiek tiek sausesnėmis sąlygomis.
  • Dirvos drėgmės stebėjimas. Reguliariai stebėkite dirvožemio drėgnumą. Investuokite į drėgmės matuoklį, kad tiksliai nustatytumėte, kada augalams reikia vandens. Taip išvengsite tiek nepakankamo drėkinimo, dėl kurio gali sulėtėti augimas, tiek perlaistymo, kuris gali sukelti šaknų puvinį.
  • Lašelinio drėkinimo sistemų naudojimas. Apsvarstykite galimybę naudoti lašelinę laistymo sistemą, kad laistymas būtų efektyvus ir tikslingas. Lašelinės sistemos tiekia vandenį tiesiai prie augalų pagrindo, todėl mažiau švaistomas vanduo ir sumažėja grybelinių ligų rizika.

Efektyvi kenkėjų kontrolė

Įprastų kenkėjų atpažinimas

Šiltnamio ekosistemoje kenkėjai gali sukelti chaosą. Reguliariai apžiūrėkite augalus, ar nėra kenkėjų, pavyzdžiui, amarų, erkių ir miltligės, požymių. Ankstyvas aptikimas yra svarbiausias veiksnys siekiant išvengti užkrėtimo.

Prevencinių priemonių įgyvendinimas

Prevencija yra pirmoji gynybos nuo kenkėjų linija. Prieš įveždami naujus augalus į šiltnamį, juos patikrinkite karantinu ir palaikykite švarą, kad atbaidytumėte nepageidaujamus lankytojus.

Natūralūs kenkėjų kontrolės metodai

Apsvarstykite natūralias priemones, tokias kaip neemo aliejus, insekticidinis muilas ir česnakų purškalas, kad galėtumėte kovoti su kenkėjais nepakenkdami naudingiems vabzdžiams ar savo augalams. Tačiau taip pat galite rinktis chemikalus, siekiant užkirsti kelią kenkėjams.

Naudingų vabzdžių naudojimas

Naudingi vabzdžiai taip pat gali padėti kovoje su kenkėjais. Apsvarstykite, kaip pritraukti naudingus vabzdžius į savo šiltnamį, arba juos galite įsigyti internetu.

Pabaigai

Polikarbonatiniai šiltnamiai gali būti naudojami įvairiems augalų auginimui. Norint, kad jie būtų sėkmingi, visuomet turite stebėti šiltnamio temperatūrą, laistymo režimą, kenkėjų kontrolę ir naudoti natūralias priemones. Taip pat būtina pasirinkti tinkamus augalus ar sodinukus, atsižvelgiant į augalų reikalavimus. Jei laikysitės šių patarimų, jūsų polikarbonato šiltnamis bus sėkmingas.

Related Posts