Šakiniai ir frontaliniai krautuvai – jų naudojimas žemės ūkyje ir priežiūros skirtumai

Ūkio įranga yra labai svarbi ūkininkavimo dalis. Du ūkiuose dažniausiai naudojami įrenginiai yra krautuvai ir frontaliniai krautuvai. Nors šios dvi mašinos gali atrodyti panašios, iš tikrųjų jos labai skiriasi tiek savo funkcijomis, tiek priežiūra. Atidžiau pažvelkime į kiekvieną iš šių žemės ūkio technikos vienetų ir panagrinėkime jų skirtumus.

Kuo jie panašūs ir kuo skiriasi?

Ir šakiniai krautuvai, ir frontaliniai krautuvai ūkiuose naudojami įvairioms užduotims atlikti, pavyzdžiui, šieno rulonams pervežti ir sunkvežimiams su žemės ūkio produktais pakrauti. Tačiau jie skiriasi savo konstrukcija ir veikimo būdu. Esminis skirtumas, tai jog šakiniai krautuvai turi ilgą metalinį strypą su antgaliais, kuris naudojamas šieno rulonams ir kitoms medžiagoms kelti. O frontaliniai krautuvai mašinos priekyje turi kaušą, kurį galima pakelti ir nuleisti medžiagoms semti.

Kalbant apie techninę priežiūrą, šakinius krautuvus reikia dažniau aptarnauti nei frontalinius krautuvus. Taip yra todėl, kad krautuvuose yra daug judančių dalių, kurios laikui bėgant gali susidėvėti. Kita vertus, frontaliniai krautuvai turi mažiau judančių dalių, todėl jų nereikia taip dažnai prižiūrėti

Šakinių krautuvų ir frontalinių krautuvų techninės priežiūros grafikų skirtumai

  • Šakinių krautuvų techninė priežiūra turėtų būti atliekama kas 500 valandų arba kartą per metus, priklausomai nuo to, kas įvyksta anksčiau. Tam reikia pakeisti alyvą, patikrinti padangų slėgį ir sutepti visas judančias dalis.
  • Frontalinių krautuvų techninę priežiūrą reikia atlikti tik kas 1000 valandų arba kartą per dvejus metus, priklausomai nuo to, kas įvyksta anksčiau. Tai apima alyvos keitimą ir padangų slėgio tikrinimą

Kur pirkti šiuos įrenginius?

Yra daug vietų, kur galima įsigyti bet kurio tipo krautuvų. Tačiau, norint įsigyti patikimą ir tinkamą naudoti mašiną, svarbu pirkti iš patikimo pardavėjo. Svarbu pasirinkti tuos, kurie taiko garantiją savo gaminiams. gali pasiūlyti lanksčias finansavimo galimybes, kad krautuvą būtų galima įsigyti net ir mažesniems ūkiams, kurie dar neturi sukaupę didelio kapitalo.

Jei perkate dėvėtus įrenginius tuomet dar svarbiau pirkti iš patikimo pardavėjo. Taip yra todėl, kad galite išvengti nemalonumų ar gauti nekokybišką įrangą. Atminkite,  jei su mašina kas nors nutiktų ne taip – garantija dažniausiai negalioja, nebent pirktumėte apynaują techniką. Tikimės, jog straipsnis buvo naudingas.

 

Related Posts