Investavimas į deimantus. Ką reikia apie tai žinoti?

Deimantai – neabejotinai yra prabangos bei statuso simbolis. Tačiau deimantas gali būti skirtas ne tik pasipuošti, bet ir investuoti! Investuotojai sako: „Deimantas yra prekė, todėl logika paprasta – jeigu ją galima brangiai nupirkti, tikėtina, kad ir sumaniai parduodant galima užsidirbti“. Tad ką būtina žinoti apie investicinius deimantus?

Deimantas – ne tik papuošalas

Nors gali pasirodyti, kad deimantai – tiesiog dailūs akmenys, juos renkantis išties gali prireikti nemažai laiko bei žinių. Kiekvienas deimantas – unikalumas, todėl svarbu suprasti jo švarumo, svorio, formų ypatybes, norint pasirinkti išties investavimui tinkamą deimantą. Dažniausiai briliantais domimasi norint jais papildyti papuošalus ar, žinoma, pasipiršti, tačiau jau kuris laikas populiarėja ir kita šių akmenų paskirtis – investavimas. 

Investavimas į deimantus

Ekspertų tikinimu, deimantų rinka – labai sudėtinga, todėl tai tikrai nėra lengva forma užsidirbti. Turbūt teko girdėti investavimo šūkį: „Pirk pigiai – parduok brangiai“. Tačiau deimantai yra ta sritis, kurią nupirkti „pigiai“ – beveik neįmanoma. 

Pirmiausia, jiems galioja ypatingi mokesčiai, išskyrus atvejus, kai perkate per internetinę bendrovę, kuri neskaičiuoja PVM. Pirkdami šiuos brangakmenius, turite žinoti mažmenininko antkainį. Be to, perkant šią prekę, labai svarbu išsiaiškinti, ar pirkimo kaina nepadidės dėl mokesčių ar kitų netikėtų išlaidų. Pirkdami iš internetinių mažmenininkų imkitės visų įmanomų saugumo priemonių. Išsamiai pasidomėkite planuojamu įsigyti deimantu, kad vėliau netektų graužti nagų.

Į ką svarbu atkreipti dėmesį įsigyjant deimantus? 

Tai – forma, skaidrumas, spalva, svoris. Kitaip vadinami, keturi C kriterijai. Deimanto šlifavimas yra bene pagrindinis aspektas suteikiantis deimantui blizgesį, žėrėjimą. Kai ekspertai kalba apie „blizgesį“, jie nurodo šviesos kiekį, kurį atspindi deimantas.

Šlifavimas tai charakteristika, atspindinti brilianto proporcijas, briaunų kokybę ir kt. Briliantai gali būti įvairių formų. Tai priklauso tik nuo meistriškumo. Populiariausios formos: apvalus, kriaušė, širdelė, princesė, emeraldas, aštuonkampis, ovalas, stačiakampis, markizė ir pagalvėlė. Optimalus briaunų skaičius – 57. Atitinkamai apvalus briliantas 30-50 proc. brangesnis.

Deimanto spalva gali būti nuo baltos iki geltonos ar net rudos. Nepatyrusi akis gali nepamatyti šių atspalvių, tačiau toks rodiklis atspindi deimanto retumą ir, žinoma, jo vertę. Dažniausiai suma, nuo kurios investuojama į investicinį deimantą, yra 6 000 eur. Po to suma tik kyla.

Deimanto svoris matuojamas karatais, tad kuo daugiau karatų, tuo brangesnis akmuo. Deimanto svoris matuojamas 0,01 karato tikslumu, todėl nenustebkite, kad sertifikatuose rašomi du skaičiai po kablelio, o trečias – apvalinamas.

Taigi, įvertinus visus minėtus kriterijus galima išsirinkti labiausiai vertą investavimo akmenuką, kurį galėsite brangiai parduoti bei užsidirbti. Ekspertų teigimu, sudėjus visus kriterijus, nustatoma kaina, kuri gali svyruoti net labai plačiai.

Related Posts