Tradiciniai dantų protezai vs. dantų protezai su implantais – kas geriau?

Dantų protezai jau seniai yra patikimas sprendimas asmenims, netekusiems natūralių dantų. Milijonai žmonių visame pasaulyje jais pasikliauja, kad atkurtų funkcionalumą ir estetiką. Nors tradiciniai dantų protezai yra populiarūs, jie susiduria su tam tikrais sunkumais. Kartais jie gali pasislinkti kalbant ar valgant, o tai gali sukelti diskomfortą ar socialinį nerimą. Jų apribojimai gali turėti įtakos net mitybos pasirinkimui.

Implantuoti viršutiniai protezai – tai tradicinių protezų ir šiuolaikinių implantų technologijos derinys. Šie protezai tinka tiek viršutiniam, tiek apatiniam žandikauliui ir yra išimami. Tačiau jie yra su posūkiu. Naudojant dantų implantus, jie patikimai įsitvirtina į vietą. Šis mechanizmas smarkiai pagerina laikymąsi ir stabilumą. Rezultatas? Didesnis komfortas, geresnis prigludimas ir veiksmingesnis kramtymas. Be to, neabejotinai padidėja pasitikėjimas savimi, kurį suteikia saugi šypsena. Tačiau tradicinių dantų protezų paprastumas išlieka. Vis dar galite juos nuimti, kad galėtumėte valyti naktį arba miegodami.

Fiksuoti dantų protezai su implantais

Tiems, kurie ieško dar patvaresnio sprendimo, tinka fiksuoti dantų protezai su implantais. Šie dantų protezai patikimai įtvirtinami 4-6 implantais. Jie skirti tiek viršutiniam, tiek apatiniam žandikauliui ir tvirtinami implantų sraigtais. Tai reiškia, kad juos gali nuimti tik dantų specialistas priežiūros sesijų metu. Patirtis panaši į natūralių dantų turėjimą, todėl tai yra labiausiai pritaikytas protezavimo būdas.

Ieškantiems aukščiausio lygio odontologinių sprendimų,  Mzoklinika.lt yra žinoma odontologijos klinika Kaune. Jų specialistų komanda siekia teikti visapusišką dantų priežiūrą, užtikrindama, kad pacientai gautų gydymą, pritaikytą jų unikaliems poreikiams. Nesvarbu, ar tyrinėjate ant implantų tvirtinamų dantų protezų, ar kitų odontologinių paslaugų pasaulį, MŽOKlinika žada pažangiausių technologijų ir užjaučiančios priežiūros derinį. Tai daugiau nei tik odontologijos klinika – tai įsipareigojimas siekti geriausios burnos sveikatos.

Apsilankykite: Geriausia Odontologijos Klinika Kaune, Aleksote | MŽO Klinika

Kelionė link dantų protezų su implantais gali atrodyti ilga, tačiau rezultatai pateisina šiuos žingsnius. Ilgalaikė nauda – nuo ilgaamžiškumo iki geresnės gyvenimo kokybės – yra verta investicijos. Tiems, kurie svarsto apie šį permainingą dantų gydymo sprendimą, svarbiausia yra profesionalus patarimas. Būtina pasikonsultuoti su dantų specialistu, kad suprastumėte procesą ir priimtumėte pagrįstą sprendimą.

Ar verta rinktis ant implantų tvirtinamus dantų protezus?

Absoliučiai! Ant implantų tvirtinami dantų protezai pasižymi didesniu stabilumu, patogumu ir estetika nei tradiciniai dantų protezai. Jie pašalina dažniausiai pasitaikančias slydimo ar diskomforto problemas ir suteikia natūralesnį pojūtį bei išvaizdą.

Kiek laiko tarnauja ant implantų tvirtinami dantų protezai?

Tinkamai prižiūrint ir tvarkant, ant implantų tvirtinami dantų protezai gali tarnauti daugelį metų, dažnai ilgiau nei dešimtmetį. Jų ilgaamžiškumas yra viena iš daugelio priežasčių, kodėl jie laikomi vertinga investicija į burnos sveikatą.

Daugiau informacijos apie dantų protezus rasite Mzoklinika.lt puslapyje.

Related Posts