Kaip maksimaliai išnaudoti savo viešnagę Maldyvuose?

Maldyvai – kraštas, turintis 290 apgyvendintų salų, kuriose visada galima pasimėgauti saule, dangiškais paplūdimiais ir prabangiais viešbučiais. Šiuo metu, kai lėktuvo bilietai į Maldyvus parduodami tokiomis geromis kainomis, būtų tikra nuodėmė neaplankyti šios vietos.

Maldyvuose komfortiškai ir įdomiai pailsėti gali kiekvienas turistas: pradedant SPA procedūromis prie Indijos vandenyno, vakariene povandeniniame restorane, baigiant įvairiomis pramogomis, žvejyba, plaukimu baidarėmis ar nardymu. Jau nekalbant apie tai, kad išvydę salų paplūdimius, greitai suprasite, jog atsidūrėte tikrame rojaus kampelyje.

Ką pamatyti ir nuveikti Maldyvuose?

  •         Degintis saulėtuose paplūdimiuose ir nardyti su rykliais. Maldyvai labiausiai žinomi dėl turkio spalvos vandens, balto smėlio ir purpurinių saulėlydžių. Net ir žiemą temperatūrą čia dažniausiai nenukrenta žemiau 25 laipsnių, todėl tikrai verta pasideginti. Taip pat galima maudytis ir šalia draugiškų rifų ryklių. Geriausios vietos susipažinimui su jūros gyventojais yra Baa, Ari atolai arba Maaya Thila nardymo vieta. Galima išmėginti ir plaukimą baidarėmis, irklavimą ir banglenčių sportą.
  •         Pasinerti į Maldyvų kultūrą. Susipažinus su įspūdinga gamta, pats metas susipažinti iš arčiau ir su turtinga Maldyvų šalies kultūra. Stebėkite ir prisijunkite prie vietinių, kurie dainuoja ir šoka bodu beru. Tai populiarūs jų liaudies šokis. Plaukite su laivu, kur galėsite ne tik apžiūrėti koralinius rifus, bet ir išgirsti daugiau apie Maldyvų tradicijas. Vietiniai labai griežtai laikosi musulmonų tradicijų, tad nepamirškite ir jūs elgtis mandagiai – dėvėkite ilgus sijonus ar šortus, kelnes. Nepamirškite Didžiojo penktadienio mečetės Islamo centre, Malėje. Ji pati didžiausia Maldyvuose ir žavi visus savo auksiniu kupolu bei medžio raižiniais. Salose taip pat gyvena talentingi amatininkai, todėl galima aplankyti įvairias galerijas ir parduotuves, kuriose yra meno ir juvelyrinių dirbinių, pagamintų iš natūralių medžiagų. Iš žinomų amatų ten dar pamatysite valčių statybą ir kilimėlių pynimą.
  •         Paragaukite vietinių gėrybių. Maldyvuose tikrai verta paskanauti įvairių vietinių patiekalų. Tai karis su tunu arba speciali žuvies sriuba, pavadinimu garudiya. Maistas čia tarsi ritualas. Verta pasimėgauti jūros gėrybėmis pusryčių metu. Mėgstantys įvairius užkandžius, turėtų nepamiršti paragauti hedhikaa, gulha (konditerijos rutuliukų, įdarytų rūkyta žuvimi ) arba keemia (gruzdintos žuvies suktinukų).
  •         Atrasti jūrą pilną žvaigždžių. Čia galite pamatyti žavius bioliuminescencinius vandenis, kurie švyti taip, tarsi būtų pripildyti žvaigždžių
  •         Atrasti ir tyrinėti Maldyvų sostinę Malę. Nedidelė sala – sostinė Malė, kurioje gyvena kiek daugiau 227 000 gyventojų, iš tikrųjų yra vienas tankiausiai apgyvendintų miestų žemėje. Čia yra įspūdingos mečetės, Nacionalinis muziejus ir Sultono parkas. Nepamirškite nueiti ir į šurmuliuojantį vaisių ir žuvies turgų.

Related Posts