Patarimai naujam vairuotojui

Vos tik išsilaikę vairavimo teises, jaunieji vairuotojai pradeda dairytis ir naujo automobilio. Transporto priemonės pirkimas gali būti įdomus procesas, bet dažniausiai vis tik pareikalauja nemažai streso bei laiko, ypač, jeigu neturite jokios patirties. Renkantis naują automobilį, reikia apsvarstyti ir patikrinti labai daug dalykų, kurių jaunieji vairuotojai paprastai ne visada supranta.

Laimei, galite paprašyti pagalbos artimųjų, kurie jau turi patirties, perkant transporto priemones. Taip pat galima kreiptis konsultacijai į automobilių mechanikus ar į oficialias automobilių atstovybes.

Bus naudinga, jeigu atsakysite sau į kelis klausimus, kurie ženkliai palengvins įsigijimo procesą:

  1. Ar jums reikalingas naudotas ar visiškai naujas automobilis? Nauji vairuotojai dažniausiai pradeda dairytis naudotų automobilių. Tai padeda sutaupyti daug pinigų. Taip pat yra manoma, jog, kai dar trūksta vairavimo įgūdžių – neverta pirkti naujo automobilio. Sugadinti ar patirti avariją su naudota transporto priemone būna ne taip gaila. Tačiau ši nuomonė nėra visiškai teisinga. Jeigu pirksite naują automobilį, jis greičiausiai turės KASKO draudimą, ilgą garantijos laiką ir dar daug kitų privalumų. Būtent todėl, net ir neturint geros vairavimo patirties, kelyje galima jaustis žymiai saugiau. Naujus automobilius visada galima įsigyti ir visai nebrangiai. Viskas priklauso nuo pasirinktos markės ir modelio. Automobilis lizingu – taip pat protingas ir nebrangus pasirinkimas.
  2.     Ar jums reikalingas automobilis lizingu ar vis tik sumokėsite visą sumą iš karto? Pasirinkimas priklauso tik nuo jūsų asmeninės finansinės padėties. Jeigu turite visą sumą iš karto – puiku! Vis tik daugelis vairuotojų nenori išleisti visų savo santaupų naujai transporto priemonei. Būtent todėl galima įsigyti automobilius lizingu ir mėgautis savo pirkiniu iš karto. Jeigu turite darbą ir stabilias pajamas, galite būti ramūs dėl tokio pirkimo metodo.
  3.     Kokį biudžetą galite skirti naujam pirkiniui? Jeigu nusprendėte pirkti automobilį, sumokėdami iš karto visus pinigus, svarbiausia nuspręsti, kokią sumą tam galite paskirti. Žinodami kainą, susiaurinsite transporto priemonių paieškos ratą ir galėsite greitai išsirinkti tokią, kuri atitiks jūsų finansines galimybes.

Taip pat, rinkdamiesi markę bei modelį, atsižvelkite į šiuos pasirinkto automobilio aspektus:

  •         įveiktą kilometražą (jei pirksite jį naudotą);
  •         saugumą;
  •         draudimo kainą;
  •         garantijos laiką;
  •         galimas remonto išlaidas;
  •         istoriją pagal VIN kodą.

 

Related Posts