Stilingi vidaus turėklai, kaip juos įsirengti?

Nesvarbu, ar atnaujinate esamus laiptus, ar pradedate visiškai naują projektą, modernius laiptų turėklus ir laiptų dalis gali būti sunku rasti. Laiptų turėklai turi ne tik funkcinę paskirtį. Ši saugos funkcija taip pat suteikia laiptams vizualumo ir gali paversti laiptus meno kūriniu.

Prieš pradedant įsirenginėti vidaus turėklus, turėtumėte nuspręsti, iš ko jie bus pagaminti. Šiais laikais yra labai daug medžiagų pasirinkimo. Galima rinktis iš plieno, aliuminio, medžio, stiko ir daug kitų medžiagų.

Keli laiptų turėklų tipai

Aliuminiai turėklai. Aliuminis yra natūralus elementas, kurio tankis mažesnis nei kitų metalų, todėl jis yra lengvas, palyginti su plienu. Aliuminis atrodo kaip sidabras ir labai atspindi. Aliuminis yra natūraliai atsparus rūdims ir korozijai be jokio papildomo apdorojimo. Aliuminio turėklus galima rasti įvairiose sferose. Jie gali būti naudojami tiek namuose, tiek lauke, komerciniuose pastatuose ir pramoninėse patalpose.

Stikliniai turėklai. Nors gali atrodyti, kad stiklas nėra labai saugi medžiaga laiptų dizainui, jis iš tikrųjų yra daug kietesnis, nei atrodo. Stiklas yra įvairių rūšių, įskaitant skaidrus, pusiau skaidrus, tamsintas, matinis ir išgraviruotas. Stikliniai turėklai gali būti naudojami tiek interjere, tiek eksterjere ir dažniausiai sutinkami šiuolaikiniuose komerciniuose pastatuose ir namuose. Laiptų turėklams naudojamos stiklo plokštės gali būti visiškai arba iš dalies įrėmintos nerūdijančiu plienu arba aliuminiu, arba gali būti berėmės.

Turėklai iš trosų. Trosų turėkluose naudojami didelio įtempimo, horizontalūs arba vertikalūs metaliniai trosai, o ne stulpeliai ar plokštės, kad būtų sukurtas barjeras laiptų šone. Turėklai iš trosų gali būti naudojami su įvairiais turėklais ir naujais stulpeliais, įskaitant plieną, aliuminį ir medieną. Trosų turėklai gali būti naudojami tiek vidaus, tiek išorės laiptinėse ir yra naudojami siekiant suteikti modernią išvaizdą namams ir komerciniams pastatams.

Mediniai turėklai. Mediniai laiptų turėklai suteikia tradiciškumo ir jaukumo. Jie dažniausiai būna privačiuose būstuose. Tūrėklus galima gaminti iš įvairaus jums patinkančio medžio. Mediniai turėklai yra labai universalūs, kadangi juos galima ištekinti norimų formų ir nudažyti norima spalva. Turėklai gali būti ne tik namų viduje, bet tarkim ir mediniai balkono turėklai. Jie gali būti pritaikomi labai universaliai.

Related Posts