Kaip pasirinkti kokybišką ventiliatorių voniai?

Vonios išmetimo ventiliatorius pagerina komfortą ir padeda apsaugoti jūsų namus nuo pelėsių ir drėgmės pažeidimų. Sužinokite, kaip rasti reikiamą ventiliatoriaus funkciją ir norimas funkcijas. Drėgnas oras iš dušų, vonių ir kitų vonios kambario įrenginių gali kauptis ant vonios paviršių. Tai gali sukelti puvimą, nulupti dažus ir sukurti idealią aplinką pelėsiui ir miltligei augti.

Tinkamai įrengtas vonios ištraukiamasis ventiliatorius užtikrina vėdinimą, ištraukdamas drėgną orą ir kvapus iš namų. Įsitikinkite, kad pasirinktas ventiliatorius yra pakankamai galingas, kad vėdintų vonios kambarį. Kambario dydis lemia būtiną ventiliatoriaus kubinių pėdų per minutę (CFM) įvertinimą. CFM reitingas matuoja ventiliatoriaus judamo oro kiekį. Paprastai jums reikės bent 1 CFM kvadratiniam metrui vietos. Per mažas ventiliatorius efektyviai nepašalins drėgmės ir kvapų, todėl turės veikti ilgiau, o tai padidins variklio susidėvėjimą. Šios gairės gali padėti rasti tinkamą ventiliatorių kambariams su 8 pėdų lubomis. 50 kvadratinių metrų ar mažesniam vonios kambariui reikia 50 CFM ventiliatoriaus. Vonios kambariuose nuo 50 iki 100 kvadratinių  metrų apytiksliai 1 CFM kvadratiniam metrui.

Jei jūsų vonios kambarys yra didesnis nei 100 kvadratinių pėdų, suderinkite CFM reikalavimus, taikomus atskiriems armatūrai, kad įvertintumėte savo poreikius. Suplanuokite 50 CFM kiekvienam tualetui, voniai ir dušui ir pridėkite 100 CFM jei yra sūkurinė vonia. Jei jūsų vonios kambarys yra mažesnis nei 50 kvadratinių pėdų, veiks 50 CFM ventiliatorius. Nepriklausomai nuo patalpos dydžio, ilgas ortakio darbas, jungiantis ventiliatorių su išore, padidina CFM reikalavimus, ypač jei yra vingių.

Atkreipkite dėmesį, kad jei jūsų vonios kambaryje yra uždara tualeto zona, erdvei reikia savo ventiliatoriaus. Nors ventiliatoriaus CFM turėtų būti įvertintas pagal kambario kvadratinį metrą, verta šiek tiek padidinti ventiliatoriaus dydį. Pavyzdžiui, įsigykite 70 CFM ventiliatorių kambariui, kurio plotas 65 kvadratinių metrų.

Svarstydami apie naują ar pakaitinį vonios kambario ištraukiamąjį ventiliatorių, visada patikrinkite garso įvertinimą. Jie nėra matuojami konkrečiais decibelais ar garsumo lygiais, tačiau jie rodo lyginamąjį garsą girdinčio asmens komforto lygį. Vonios kambario išmetimo ventiliatorius yra svarbus dalykas, nes jie suteikia santykinį supratimą apie tai, koks stiprus bus vonios kambario triukšmas. Jie yra geras rodiklis, rodantis, ar būsite patenkinti ventiliatoriaus triukšmo lygiu. Žemesnis įvertinimas reiškia tylesnį ventiliatorių. Daugiau informacijos rasite el-vent.com.

 

 

Related Posts