Ką daryti prakiurus automobilio duslintuvui?

Duslintuvo remontas – vienas dažniausiai atliekamų darbų automobilių dirbtuvėse. Čia nėra nieko keisto, šis elementas yra intensyviai išnaudojamas kiekvieną dieną.

Daugelyje modelių, pavyzdžiui, sportiniuose automobiliuose, vietoj paprastų duslintuvų naudojamos sudėtingos specialioms reikmėms skirtos konstrukcijos. Tokiais atvejais remontas atrodo daug ekonomiškesnis sprendimas nei jo keitimas nauju. Tačiau kartais žala gali būti tokia didelė, kad tokio duslintuvo pataisyti neįmanoma. Tada belieka jį pakeisti. Kai kuriose situacijose galite tai padaryti patys, o kartais geriau pasinaudoti specialisto paslaugomis.

Kada reikia remontuoti duslintuvus ir kada juos pakeisti?

Duslintuvą pakeisti arba taisyti būtina, kai išmetimo sistema neveikia kaip įprasta. Tai liudija nerimą keliantys garsai, sklindantys iš automobilio galo, labai stiprus išmetamųjų dujų darbas arba stiprus išmetamųjų dujų kvapas automobilio viduje. Tokiais atvejais reikia kuo greičiau patikrinti išmetimo sistemos sandarumą ir duslintuvo būklę. Jei lauksite per ilgai, žala toliau didės. Tai gali sukelti tiek daug žalos, kad reikės pakeisti visą sistemą.

Ar duslintuvą reikia pakeisti, ar tiesiog taisyti, priklauso nuo daugelio veiksnių. Visų pirma, įtakos turi laikas, po kurio nuspręsite ką nors daryti su pažeistu duslintuvu. Jei veiksmų imsitės iš karto po to, kai suprasite, kad išmetimas veikia netinkamai, yra didelė tikimybė, kad prakiurusį duslintuvą užteks sutaisyti ir jo keisti nereikės. Svarbus ir gedimo tipas. Jei tai paprastas mechaninis pažeidimas, gali pakakti tik suvirinti išmetimą, kitaip remontas gali būti brangus ir nepelningas.

Keisti būtina, kai pažeidimas yra toks didelis, kad jo negalima suvirinti. Taip dažnai nutinka senesniuose automobiliuose, kurių duslintuvas yra surūdijęs ir pažeistas dėl transporto priemonės amžiaus. Šis elementas niekaip neapsaugotas nuo drėgmės, druskos ir kitų medžiagų, todėl dažnai pasidengia rūdimis. O dėl aukštos temperatūros, iki kurios įkaista, jo neįmanoma padengti nuo korozijos apsaugančiomis medžiagomis.

Sprendimą, ar reikia pakeisti, ar pakanka tik sugadintų elementų remonto, turėtų priimti mechanikai, pavyzdžiui, kemi.lt, kurie apžiūrės ir įvertins visą išmetimo sistemą. Automobilių mechanikai jie turi profesionalią įrangą ir efektyvius bei galingus suvirinimo aparatus. Be to, jie turi didelę patirtį ir joks gedimas jų nenustebins.

 

Related Posts