Kaip apsaugoti lauko medieną?

Besikeičiantys sezonai yra idealus laikas sudaryti sąrašą ir imtis savo sodo priežiūros darbų, įskaitant medienos priežiūrą. Tikėtina, kad po kelių mėnesių intensyvaus oro, ne tik dėl jūsų pastogės, terasos ir tvoros, išorinei medienai, įskaitant langų rėmus, duris, garažo duris ir verandą, taip pat reikės apsaugos. Nesvarbu, ar norite apsaugoti savo medieną nuo stichijų, kad jos tarnavimo laikas būtų ilgesnis nuo puvimo, nusidėvėjimo ir irimo, ar padailinti pavargusį paviršių, kad jis atrodytų geriausiai ištisus metus; yra daug įvairių būdų, kaip apsaugoti medieną.

Medienos aliejus

Giliai prasiskverbiantis į medienos grūdus, kad pakeistų eterinius aliejus, prarastus dėl oro sąlygų, medienos aliejai maitina ir sandarina paviršių, apsaugodami medieną iš vidaus. Medienos alyvos, padedančios išvengti išdžiūvimo, deformacijos ir skilimo, suteikia tvirtą, patvarią ir hidroizoliacinę, mažai blizgančią apdailą. Pasirinkite aliejaus ir dervos mišinį, kad pagerintumėte vandens atstumimą, arba patobulintus UV filtrus, kad padidintumėte ekraną ir apsaugotumėte nuo saulės spindulių. Aliejus geriausia tepti plonais ir lygiais sluoksniais šepetėliu arba skudurėliu, prieš tepant iš naujo, leisti kiekvienam susigerti ir išdžiūti. Dėl atspalvių ir apdailos tiek spygliuočių, tiek kietmedžių, medienos alyvos yra puikus pasirinkimas terasai ir sodo baldams. Medienos beicas ir dažai. Medienos beicų ir medienos dažų taikymas išorinei medienai yra puikus būdas užtikrinti, kad ji būtų apsaugota nuo oro sąlygų ir intensyvaus pėsčiųjų srauto, kartu suteikiant sodrią spalvą. Medienos beicai, pasižymintys puikiu padengimu ir ilgalaikiu patvarumu, padeda sustiprinti natūralų medienos pluoštą, kad apdaila būtų patvari ir atspari dilimui. Rinkitės iš įvairių spalvų, įskaitant tas, kurių formulė praturtinta vašku, kad būtų geriau atstumiantis vandenį ir neslidžia apdaila, kuri idealiai tinka dengimui. Atsparus įtrūkimams, pūslėms ir lupimuisi, medienos dėmės prisotina paviršių, o medienos dažai įsiskverbia giliai į medieną ir suteikia sodrią spalvą. Pakartotinai tepkite kas dvejus ar trejus metus, priklausomai nuo nusidėvėjimo, arba suraskite prekių ženklus su garantuota ilgalaike apsauga.

Medienos konservatorius

Galimi ir skaidrūs, ir spalvoti, medienos konservantai veikia panašiai kaip beicai, dažai ir alyvos, užtikrinant hidroizoliaciją, taip pat apsaugą nuo puvimo ir irimo. Atsparus pelėsiui, dumblių augimui ir medžio kirmėlių atakoms, medienos konservantas taip pat turi UV apsaugą, kurios atsparios blukimui ir natūraliam pilkėjimo procesui. Daugiau informacijos shop.remmers.lt.

 

 

Related Posts