Kavos aparatai namams – kaip pasirinkti?

Nesuklysime pasakydami, kad ne vienas iš mūsų savo kasdienybės negalėtų įsivaizduoti be gardžios kavos. Gerai tai, jog dabar turime galimybę rinktis iš skirtingų jos gaminimui skirtų prietaisų, kurie dar labiau supaprastina šį procesą ir netgi leidžia atrasti naujus skonius. Jei nuspręsite, kad namuose yra reikalingas kavos aparatas, turėsite apžiūrėti plačią jų įvairovę – tinkamą modelį greičiau surasti padės žemiau pateikti patarimai.

Daugiausiai dėmesio skirkite kavos aparato tipui

Būtent nuo tipo priklausys kavos aparatų naudojimo subtilybės ir galimybės, tad šiam aspektui reikėtų skirti daugiausiai dėmesio. Šiuo metu rinkoje galima rasti tokius variantus:

  • Kapsuliniai. Šio tipo kavos aparatai naudoja kapsules – gaminimo procesas yra labai paprastas, švarus ir higieniškas, o patys prietaisai neužima daug vietos. Be to, galima išragauti pačius įvairiausius gėrimų skonius. Tačiau jei skaičiuosime vieno kavos puodelio kainą, šiuo atveju ji beveik visuomet bus didžiausia.
  • Automatiniai. Nors tokie kavos aparatai yra didesni ir neretai reikalauja didesnių pirminių išlaidų, pasirinkus tokį modelį, galima mėgautis itin paprastu gaminimo procesu. Aparatas mėgstamą kavą efektyviai paruoš paspaudus vos kelis mygtukus ir galės pasiūlyti ne vieną papildomą funkciją.
  • Pusiau automatiniai. Naudojant tokius kavos aparatus, patiems reikia įdėti šiek tiek pastangų. Tai ir trūkumas, ir privalumas. Pats gaminimo procesas užtrunka ilgiau, o norint mėgautis gardžiais gėrimais, reikia turėti šiek tiek žinių. Tačiau tuo pačiu suteikiama didesnė laisvė eksperimentuoti atrandant naujus skonius – tokia galimybė turėtų patikti gurmanams.
  • Lašeliniai. Tai – kur kas paprastesni kavos aparatai, kurie leidžia paruošti juodą kavą be tirščių. Dar kitaip žinomi kaip filtriniai, jie tinka tuomet, kai nesinori pernelyg išlaidauti ir namuose dažnai reikia vienu kartu paruošti didesnius kavos kiekius.

Įvertinkite papildomas funkcijas

Pirmiausiai turėtumėte atkreipti dėmesį, kokiais kavos gėrimais leidžia mėgautis atitinkamas kavos aparatas – tai ypač aktualu tuomet, jei mėgstate latte, cappuccino ar kitus gėrimus su pienu. Savaiminio išsivalymo funkcija, integruoti ekranėliai, indaplovėje plaunamos detalės – tai dar keletas privalumų, kuriuos šie prietaisai galės pasiūlyti. Tiesa, funkcionalumas dažnai yra susijęs su kaina, tad turėtumėte pagalvoti, kiek ketinate investuoti ir kritiškai įvertinti Jums siūlomas galimybes.

Atsižvelkite į vandens talpą ir galingumą

Kuo didesnė galia, tuo spartesnis bus kavos virimo procesas. Namams dažniausiai siūloma rinktis 1000-1500 W prietaisus, tačiau priklausomai nuo poreikių, galite apsvarstyti ir kitus variantus. Panaši situacija kalbant ir apie vandens talpą: kuo ji didesnė, tuo rečiau teks ją papildomai papildyti, tad reikėtų atsižvelgti į šeimos dydį ir kavos gėrimo dažnumą. Tiesa, abu šie aspektai gali turėti įtakos kavos aparato dydžiui – geriausia, jei iš anksto nutarsite, kur jį statysite ir žinosite savo galimybes.

Atkreipkite dėmesį į dizainą

Kavos aparatas taps svarbiu virtuvės interjero elementu, todėl reikėtų pagalvoti, koks dizainas geriausiai įsilies į bendrą aplinką. Nors didžioji dalis tokių prietaisų yra pakankamai neutralūs, galima rasti ir kur kas įdomesnių, ryškesnių sprendimų, kurie gali pagyvinti interjerą. Tačiau šis pasirinkimas priklauso tik nuo Jūsų asmeninio skonio.

Pasidomėkite gamintojais

Atsižvelgdami į prekinį ženklą, galime įvertinti ir šių prietaisų kokybę, ir kitas svarbias ypatybes. Pavyzdžiui, Bosch kavos aparatai garsėja aukšta kokybe, pažangiomis technologijomis ir įvairiapusišku asortimentu – kompanija siūlo skirtingus, įvairiems poreikiams pritaikytus tipus. Tuo tarpu Siemens kavos aparatai giriami dėl itin patogaus naudojimo, o kruopščiai apgalvotas jų dizainas yra pelnęs ne vieną apdovanojimą. Apsižvalgę Pigu.lt el. parduotuvėje, dėmesio vertų kompanijų rasite ir daugiau – nesuklysite, jei pasidomėsite pagrindinėmis jų vertybėmis.

Atsižvelgę į šiuos patarimus, lengvai nuspręsite, kuris kavos aparatas namams būtų pats tinkamiausias. Vieno geriausio pasirinkimo šiuo atveju nėra – viskas priklauso nuo Jūsų asmeninių poreikių, kuriuos turėtumėte apgalvoti dar prieš priimdami sprendimą.

 

Related Posts