Klaidos, kurių reikia saugotis rašant

Nesvarbu, ar rašote elektroninį laišką draugui, ar dokumentą darbui, svarbu įsitikinti, kad jūsų tekste nėra klaidų. Juk visi kartais daro klaidų, tačiau svarbu stengtis jų išvengti, kad rašydami atrodytumėte profesionalesni ir labiau apsiskaitę. Taigi, kokias dažniausiai daromas klaidas žmonės daro rašydami? Apie tai sužinosite šiandienos straipsnyje.

Dažniausiai daromos klaidos rašant laiškus ir straipsnius ar publikacijas

  • Viena dažniausių klaidų, kurias žmonės daro rašydami, yra ta, kad prieš paspausdami „siųsti” tinkamai neperskaito ir nesutvarko savo darbo Nors tai gali atrodyti smulkmena, tačiau skyrus laiko dar kartą patikrinti, ar darbe nėra rašybos ir gramatikos klaidų, gali labai pasikeisti kitų požiūris į jus ir jūsų rašto darbą. Dauguma žmonių pamatę laišką su daug gramatinių klaidų gali į tai žiūrėti ne rimtai.
  • Dar viena grubi klaida, kurią dažnai daro žmonės, yra žargono ar techninių terminų vartojimas, prieš tai jų nepaaiškinus. Jei rašote auditorijai, kuri nežino jūsų vartojamų terminų, skirkite laiko juos paaiškinti, kad visi galėtų suprasti. Priešingu atveju rizikuojate prarasti skaitytojų dėmesį arba, dar blogiau, atrodyti neprofesionaliai.
  • Jei kritikuojate kieno nors kito darbą arba teikiate atsiliepimus apie projektą, stenkitės, kai tik įmanoma, viską pateikti teigiamai. Niekas nenori jaustis taip, tarsi būtų baramas, todėl, kai tik įmanoma, venkite neigiamų žodžių bei barbarizmų.

Nepamirškite naudotis teksto taisymo įrankiais.

Jei kalbame apie klaidų taisymą, šiuo atveju vien „Word” programos nepakanka. Nors ji parodo kur yra padarytos klaidos, neparodo kaip jas ištaisyti. Tai išties apsunkina sužinoti, kaip pagerinti savo rašymą. Laimei, internete galima rasti puikių teksto taisymo įrankių, kurie padės ištaisyti klaidas ir rašyti be klaidu.

Viena populiariausių teksto taisymo priemonių yra „Analisilogica” . Tai gramatikos tikrinimo puslapis, kuris ne tik randa ir ištaiso jūsų rašymo klaidas, bet ir pateikia paaiškinimus kaip tai padaryti. Nereikia mokėti jokių pinigų, ar registruotis. Tiesiog kopijuoti ir įklijuoti tekstą – ir sistemą parodys vietas kurias reikia taisyti. Užvedus pelytę – galėsite pasirinkti siūlomus taisymo variantus.

Rašydami teisingai ir be klaidu, gerbiate save, kitus ir savo kalbą. Štai kodėl visada verta skirti laiko savo darbui patikrinti ir įsitikinti, kad jame nėra klaidų. Privalote išmėginti šią sistemą.

Related Posts