Lietaus vandens talpos – pavasario privalomų įsigyti daiktų sąraše?

Kiekvienas iš mūsų žinome, jog prasidėjus pavasariui atsigauna gamta ir prasideda lauko darbai, tarp kurių vienas iš jų –  laistymas. Norint palaistyti veją, gėlynus, sodą, kuriame yra daug medžių bei krūmų, yra reikalingas labai didelis kiekis vandens. Na o šiomis dienomis vandentiekio vanduo kainuoja gan daug, todėl kam nepanaudoti tai, kas gali būti nemokama? Lietaus vandens talpos – ekonomiškiausias sprendimas kaip galima sutaupyti ir gauti itin gerą bei naudingą rezultatą. Lietaus vanduo yra kaupiamas talpyklose ir tuomet panaudojamas augalijos laistymui, mašinos plovimui, tualeto bakeliui, namų tvarkymui, skalbinių plovimui ir panašiai. O kas yra geriausia – jog visa tai yra ne tik geras vanduo be jokių druskų ar kitų medžiagų, bet jis turi ir daug įvairiausių savybių, kurios yra kelis kartus geresnės ir naudingesnės augalams, na o taip pat ir puikiai pasitarnauja plaunant skalbinius – lietaus vanduo toks minkštas, kad nereikia jokių papildomų minkštiklių. Lietaus vandens talpos – kai norisi sutaupyti ir protingai panaudoti tai, kas yra neišsenkantis šaltinis bei nieko nekainuoja.

Kiek kainuoja lietaus vandens talpos?

Paprastai, kai skaičiuojama vandens gavimo, panaudojimo ir sutaupymo nauda, tai buvo apskaičiuota, jog įrenginys atsiperka per 5-6 metus. Vadinasi po šešerių metų turėsite tiek įrenginį, kuris tarnaus tikrai labai ilgai, tiek gausite lietaus vandens naudą ir sutaupysite itin daug vandentiekio vandeniui skirtų išlaidų.

Ar įvairiausi valymo įrenginiai gali būti naudojami sodo namelyje kartu su lietaus vandens talpomis?

Lietaus vandens talpos, o taip pat ir valymo įrenginiai gali būti naudojami abu kartu ir įrenginėjami ne tik gyvenamuosiuose namų, mažose gyvenvietėse, bet ir sodybose ar nedideliuose sodo nameliuose. Paprastai valymo įrenginiai gali būti parenkami mažesnio dydžio, nes mažesnis nuotekų srautas ir gaunamas retesnis srautas, tad įrenginys tiek puikiai veiks, tiek nekainuos labai brangiai. Na o lietaus vandens talpos taip pat gali būti naudojamos ir sodo nameliuose, tik reiktų pasirinkti specialų tam skirtą modelį, vadinamąją sodo sistemą, kuri yra tiksliai pritaikyta naudoti sodo reikmėms: dažniausiai laistymui ar įvairiausiems plovimams.

Kokio stiprumo bei galingumo valymo įrenginiai gali būti?

Buitinių nuotekų valymo įrenginiai paprastai būna skirstomi pagal nuotekų apkrovos lygį. Jei valymo įrenginiai bus naudojami tokiose vietose, kur itin daug nuotekų ir gyvens labai daug žmonių – tuomet reikės didesnio našumo valymo įrenginio, na o jeigu planuojama instaliuoti įrenginį ten, kur gyvens šeima ar kokiame retai lankomame sodo namelyje – tuomet užteks mažo, silpnesnio ir ne tokio intensyvaus nuotekų srauto praleidžiančio įrenginio nuotekoms valyti.

Kiek laiko gaminami valymo įrenginiai?

Nuotekų valymo įrenginiai paprastai pagaminami per kelias savaites, jei yra kažkokio neuniversalaus modelio ar itin didelė talpa, tačiau jei modelis yra paprastas, universalus – tuomet talpą galima atsiimti jau paruoštą per keletą dienų, žinoma jei gamyboje nėra labai daug užsakymų.

Related Posts