Esu skoloje. Kaip man ją grąžinti, kai vėluoju?

Pasiskolinimas daugeliui yra neišvengiamas dalykas. Gyvenime nutinka visko. Tačiau nepriklausomai nuo to, ar skolinatės pinigus, ar kokius nors daiktus – labai svarbu, kad jie būtų grąžinami laiku. Tokiu atveju galima išvengti palūkanų, kurios dar labiau augina skolas.

Tiesa, jeigu su jumis jau susisiekė skolintojo administratorius, gali būti, kad paskola bus didesnė nei paimta. Tokiu atveju skolų išieškojimas gali būti greitas ir paprastas darbas arba labai sudėtingas ir varginantis. Viskas priklauso nuo to – kaip jūs reaguosite.

Ar galiu grąžinti dalimis?

Tikrai taip, dalimis grąžinti galima. Svarbiausia turint skolą yra tartis su tuo asmeniu arba ta įmone, kuriai ir esate skolingas. Dažniausiai labai draugiškas bendravimas padeda pasiekti labai našius rezultatus. Tačiau problema, kad kai kurie žmonės piktybiškai ignoruoja galimybes ir vėliau pergyvena, kad viskas ne taip sklandu, kaip norėta ir tuo pačiu, kad sudaromas išmokėjimo grafikas netenkina poreikių.

Ką daryti, kad taip nebūtų? Paprasčiausiai tartis su ta įmone arba tuo asmeniu, kuris Jums paskolino arba kuris tuo metu jau administruoja skolas.

Pinigų perlaidos galimybes

Dažniausiai skola mokama pavedimu, tačiau galima ir kitomis opcijomis. Vis dar yra žmonių, kuriems atrodo, kad mokėjimas grynais yra geriausias pasirinkimas. Galima ir taip. Tačiau dažniausiai tokiu atveju reikia daugiau dėmesio skirti dokumentams, kurie įrodo, kad pinigai yra sumokėti. Dėl to reikia tartis su teisininkais.

Teisminiu ar neteisminiu keliu?

Visada geriausia bandyti grąžinti keliu, kuris veda dar iki teismo. Tai yra ne tik kur kas paprasčiau, tačiau taip pat ir pigiau. Natūralu, kad ir esant skoloje dažniausiai norisi ramiai miegoti. Tokiu atveju reikia su skolos administratoriumi sudaryti skolos mokėjimo planą, kuris atitinka Jūsų finansines galimybes. Gera, kad galima viską tvarkyti iki teismo.

Skolų išieškojimas nėra malonus dalykas. Jeigu matote, kad grąžinti pinigų laiku Jums nepavyks – tokiu atveju siūlome iškart apie tai informuoti skolintoją. Tai gali padėti išvengti daugelio problemų, kurios gali kilti ateityje.

 

Related Posts