Kaip išsirinkti tarp skirtingų veido serumų?

Renikantis serumą veidui, reiktų suprasti savo odos trūkumus ir poreikius, pasiteirauti pas šios srities  specialistus apie produkto galimybes ir skirtumus. Veido serumai yra trijų tipų: aliejiniai,  vandeniniai ir pagaminti vandens pagrindu. Vandeninių serumų pagrindą sudaro vanduo ir vandeniniai ekstraktai, savo sudėtyje neturi aliejų, jis skirtas intensyviam odos drėkinimui, o po to naudojamas kremas. Vandens pagrindo serumas savo sudėtyje turi didelę dalį vandens ir nedidelę dalį sudaro: aliejai, glicerinas, pantenolis. Šis produktas intensyviai drėkina odą ir tuo pačiu neleidžia vandeniui nugaruoti, naudojant šį serumą, veido kremas nėra būtinas. Aliejinius serumus galima naudoti vietoj kremų, tačiau prieš šio produkto naudojimą būtinas odos drėkinimas.

Nuo kokio amžiaus pradėti naudoti serumus?

Veido odai iki 25 metų amžiaus užtenka taisyklingos priežiūros, kiekvieną dieną  prausti, tonizuoti ir naudoti maitinimo kremą. Nuo 25- 30 metų rekomenduojama pastoviai  ir aktyviai odą drėkinti, naudoti tinkamus serumus. Veido odos priežiūros priemonės  turėtų būti pasirenkamos pagal odos  būklę ir negalima nualinti savo odos nuo dažnų saulės spindulių, šiuo atveju būtina naudoti priemones odos apsaugai. Asmenys, kurie turi žalingų įpročių, susiduria su miego trūkumu, su maistiniu medžiagų stoka taip pat  gali turėti neigiamą poveikį jų odai.

Kaip naudoti veido serumą?

Veido serumą reiktų naudoti ant švarios, sausos odos, jo užteks vos 1-2 lašelių, švelniai įmasažuojant serumą į veido ir kaklo odą, o po to naudoti veido kremą, geriausiai tnkantį tavo odos tipui.

Kokie skirtumai tarp serumo ir veido kremo?

Šių dviejų produktų skirtinga paskirtis, sudėtis ir tekstūra. Serumai veikia  gilesnius veido odos sluoksnius, jų tekstūra lengvesnė, vandens pagrindu, o kremai yra tirštesni. Serumų sudėtyje yra žymiai daugiau vitaminų, augalinių ekstraktų, antioksidantų, hialurono rūgšties, o kremuose šių medžiagų yra daug mažiau. Serumą ir kremą galima naudoti kartu ir atskirai, tai priklauso nuo serumo sudėties ir paros laiko.

 

Related Posts