KOKIE YRA GALIMI KARPŲ ŠALINIMO BŪDAI?

https://unsplash.com/photos/a-person-with-a-bottle-on-their-foot-on-a-bed-UOYv29Mn9aM

Niekas neprieštarauja teiginiui, jog karpos rikiuojasi tarp labiausiai įkyrių odos ligų. Jeigu jos negydomos, tada kamuoja labai ilgą laiką ir net pradeda stumti į  neviltį. Kad jos neprikibtų, pirmiausiai reikia smarkiai sustiprinti imunitetą.

Kaip karpos gydomos natūraliomis priemonėmis?

Nuo senų laikų karpoms pašalinti pirmiausiai imamasi natūralių priemonių. Tam yra naudojama pusiau perpjauta česnako skiltelė, vidine pjūvio puse trinama karpa. Kadangi česnakas turi virusus naikinančių medžiagų, jis gali padėti nesudėtingais atvejais.

Įprastai ši procedūra atliekama kasdien septynias dienas iš eilės. Dar yra naudojamas džiovintų medetkos žiedų nuoviras. Jo kompresą reikia dėti kelis kartus per dieną. Jeigu šios natūralios priemonės nepadeda, tada nelieka kitos išeities, tik kreiptis į gydytoją.

Kada yra sudėtinga gydyti karpas?

Karpa yra nusilpusio imuniteto pasekmė, nes jis neįstengia įveikti giliai tūnančio žmogaus papilomos viruso. Net jei išoriniais vaistais pradėsi karpas gydyti vienoje vietoje, jos sėkmingai gali prasiveržti kitur. Pavyzdžiui, česnaku svilinsi karpas ant rankos, o jos tuo pat metu prasikals ant kojų. Todėl sėkminga kova su karpomis įmanoma tik prieš tai žymiai sustiprinus imunitetą.

Kokiais dar būdais galima gydyti karpas?

Kai nepadeda natūralios priemonės, tada gydymui naudojami įvairūs medikamentai ir tepalai. Karpos dar yra naikinamos pasitelkus į talką azotą arba elektrą. Jos yra gydomos ir chirurginiu būdu, kai jos paprasčiausiai išoperuojamos.

Vienas iš galimų gydymo būdų – tai karpų šalinimas lazeriu. Šalinant karpas lazerio spindulys nukreipiamas tiesiai į jas, tai leidžia „išgarinti“ šį nemalonų darinį, sunaikinant jį iš pašaknų.

Kokie yra pagrindiniai karpų šalinimo lazeriu privalumai?

Kai karpos šalinamos lazeriu, operacijos metu pacientui garantuojamas didesnis komfortas, pasireiškiantis greitesniu ir lengvesniu gijimu bei mažesne galimų komplikacijų rizika. Kad ši procedūra vyktų dar sklandžiau, į tą vietą, iš kurios bus šalinama karpa, suleidžiamas vietinę nejautrą sukeliantis anestetikas.

Nors kai kuriais atvejais operacija lazeriu gali būti atlikta ir be nuskausminimo – kai karpos labai mažos, arba to nepageidauja pats pacientas. Be to, pati operacija trunka labai trumpai – kelias ar keliolika minučių.

Related Posts