KOKIE ŽENKLAI RODO, JOG JUMS KYLA RIMTOS REGĖJIMO PROBLEMOS?

Kaip teigia oftalmologai, žmogui labai rimtai reikia susirūpinti, jei jam staiga dingsta matymas ir po to greitai atsistato, jei prieš akis pradeda žaibuoti ir blykčioti, arba jei prieš akis netikėtai užsideda kažkas panašaus į šydą, pastebėjus, jog ten, kur linijos įprastai būna tiesios, staiga išsikraipo, išsilenkia. Visi šie požymiai perspėja apie atsirandančią rimtą akių ligą.

Koks akių negalavimas yra dažniausiai pasitaikantis?

Kai vienoje arba abiejose akyse staiga pradeda lietis vaizdas, o pačios akys pradėjo perštėti, tai jau yra rimtas perspėjimas, jog jums pablogėjo regėjimas. Šis simptomas yra laikomas vienu dažniausiai pasitaikančių.

Kartais vaizdo liejimosi galima atsikratyti, akis sudrėkinus specialiais lašais ir po to leidus joms kurį laiką pailsėti. O jeigu ir po to vaizdas liejasi toliau, tada būtina nedelsiant kreiptis į akių gydytoją.

Apie ką galimai perspėja blogas regėjimas tamsoje?

Nors blogas matomumas tamsoje ne visada reiškia regėjimo pablogėjimą, to nereikėtų nuleisti perniek. Pasak akių gydytojų, žmogus gali nepriekaištingai matyti objektus dienos šviesoje, tačiau vairuojant automobilį tamsoje ar vaikštinėjant nakties metu jam gali kilti rimtų sunkumų.

Tai gali būti prasidedančios tinklainės degeneracijos, kataraktos perspėjamieji ženklai. Blogas regėjimas nakties metu gali ištikti ir dėl vitamino A bei cinko trūkumo. Tikrąsias to priežastis įmanoma paaiškinti tik atlikus akių tyrimus kurioje nors iš akių klinikų.

Dėl kokių priežasčių kartais akys ima bijoti ryškios šviesos?

Šiaip akys palankiausiai priima natūralią šviesą, tačiau kartais pasidaro labai jautrios labai ryškiam apšvietimui, o nuo saulės šviesos net pradeda skaudėti galvą. Šiuos simptomus gali sąlygoti migrena bei suprastėjęs regėjimas, gal net kokia nors akių infekcija.

Apie ką perspėja žiūrėjimas į smulkius daiktus prisimerkus?

Kai primerkiame akis, žiūrėdami į smulkų objektą, į jas patenka mažiau šviesos, kuriai išsisklaidžius pradedame geriau matyti. Tai persėja apie tai, jog jums jau yra reikalingi akiniai, nes pasireiškia „tingios akies“ efektas. Todėl tikrai verta išsamiai pasitikrinti akis. Tai galima padaryti akių klinikoje „Regos centras“.

Related Posts