Priežastys, kodėl turėtumėte nuomoti komercines patalpas Vilniuje

Ieškote komercinių patalpų Vilniuje? Tuomet siūlome neskubėti pirkti ir pagalvoti apie nuomos privalumus. Apie tai ir norime pasikalbėti šiandienos straipsnyje.

Nereikės įsipareigoti

Pradedantys verslininkai neretai bijo įsipareigoti. Nereikia stebėtis, kad jie nenori pirkti komercinių patalpų, tuo labiau Vilniuje. Komercinės patalpos Vilniuje kainuoja brangiai, o paskolą gauti geromis sąlygomis nėra lengva, todėl nuoma neretai lieka kur kas patikimesnis pasirinkimas.

Bet kada galėsite pakeisti lokaciją

Viena iš priežasčių, kodėl verslas nėra sėkmingas neretai būna netinkama lokacija. Deja, bet pakeisti lokaciją nėra lengva, jeigu patalpos nupirktos, o ne nuomojamos. Tuomet tenka ieškoti nuomininkų patalpoms, kad galėtumėte padengti paskolą ir ieškoti naujų patalpų nuomai arba parduoti patalpas su paskola ir imti naują paskolą. Nei pirmas, nei antras variantas neviliojantis. Kur kas patogiau nuomoti ir pirkti tik tuomet, kai bus aišku, kad pasirinkta lokacija – tinkama verslui.

Galėsite keisti verslo modelį bei darbuotojų skaičių

Neretai verslininkams tenka keisti daug ką, kol prasideda jų verslo sėkmė. Todėl nesitikėkite, kad neteks keisti nei aplinkos, nei darbuotojų skaičiaus, nei pačio verslo modelio. Jeigu nenorite, kad įsigijus patalpas po kurio laiko reikėtų jas parduoti, nes reikės kito dydžio patalpų, siūlome būti atidiems ir neskubėti pirkti. Iš pradžių galite nuomoti ir pirkti tik tuomet, kai verslas nusistovės.

Nereikės imti paskolos

Jeigu nuspręsite nuomoti patalpas, jums reikės sumokėti depozitą, kuris bus grąžintas, kai sutartis baigsis. Nors depozitas neretai būna nemažas, jis vis tiek nebus toks didelis, kaip pradinis įnašas, kurio reikia, kad būtų galima imti paskolą. Nereikės ne tik taupyti pradinio įnašo, bet ir įsipareigoti bankui. Daugelis galvoja, kad jų verslas bus sėkmingas, tačiau sėkmingų verslų nėra daug. Pagalvokite ne tik apie tai, kaip būtų puiku, jeigu išmokėjus paskolą patalpos liktų jums, bet ir apie tai, ką darysite, jeigu verslas bankrutuos? Teks nebemokėti įmokų ir prarasti viską, ką investavote, įskaitant pradinį įnašą.

Related Posts