Kugelis: ką reikėtų žinoti apie jį?

Kugelis daugeliui asocijuojasi su sočiu patiekalu. Jį dažniausiai renkamės tada, kai norime pavalgyti ne tik skaniai, bet ir sočiai. Kiekvienos šeimininkės galvoje yra skirtingas kugelio receptas, tad labai dažnu atveju, valgant jį skirtingose vietose, jo skonis gali skirtis. Tad, ką kiekvienas turėtų žinoti apie šį patiekalą, papasakosime šiame straipsnyje.

Galimos įvairios improvizacijos

Šį patiekalą gaminti yra patogu, nes kiekvieną kartą jį galima valgyti vis kitokį. Tad jis atsibosti tikrai negali. Vieną kartą galite gaminti paprastą, kuriam reikia vos kelių ingredientų, tokių kaip bulvės, kiaušiniai, pienas, svogūnai ir įvairūs prieskoniai, o kitą kartą galima gaminti žymiai įmantresnį su skirtingais priedais, tokiais kaip lašinukai, paukštiena, faršas, grybai ir panašiai. Tad toks patiekalas gali tikti tiek vegetarams, tiek viską valgantiems žmonės. Tad jei svečiuose laukiate būtent tokių žmonių, šis patiekalas gali būti tikras išsigelbėjimas. Kartais gali atrodyti, kad toks patiekalas gali būti sunkus ir tinkantis tik žiemos laikotarpiu, tačiau prie jo priderinus gaivias salotas išeis puikus patiekalas, kuriuo galima mėgautis ir vasaros popietę.

Kugelį galima patiekti įvairiai

Dažniausiai šį patiekalą esame pripratę kepti didelėje kepimo formoje ir iškeptą jį pjaustyti ir dėti į lėkštes. Tačiau jei jis gaunasi itin minkštas, ne visada įdėtas gabalėlis atrodys patraukliai. Tad net ir tokį patiekalą galima pateikti itin skaniai ir šiuolaikiškai. Jeigu svečiuose laukiate nemažo būrio žmonių, tuomet kugelį galite kepti atskirose formose. Taip galite pagaminti su įvairiais priedais ir pagal kiekvieno svečio skonį. Todėl ir patiekimas jo bus itin paprastas, nereikės jo pjaustyti ir dėti į lėkštes. Iškepus kugelį tokiose formelėse patogu užsidėti ir įvairius padažus ar kitus priedus, kurie yra paruošti prie jo.

Su kuo skaniausia valgyti kugelį?

Kaip ir kugelio receptų, taip ir įvairių pagardų, su kuo jį valgyti, yra pačių įvairiausių. Vieniems jį skanu valgyti su grietine, kiti renkasi lašinukų padažą, dar kiti gali mėgti jį valgyti kartu su grybu padažu. Tikri kugelio mėgėjai tikrai neatsisakys šio patiekalo kartu su kastiniu. Tad kiekvieno skonis yra individualus ir kiekvieno pasirinkimas, su kuo jį valgyti. Bet, kad ir kokie priedai būtų pasirinkti, vis tiek didžiausias dėmesys turėtų būti skirtas kugeliui. Svarbiausia, kad jis būtų minkštas, purus, jame netrūktų prieskonių.

 

Related Posts