Kaip pasirinkti tinkamą šunų maistą savo augintiniui

Ar nesate tikri, koks šunų ėdalas geriausiai tinka jūsų augintiniui? Kadangi yra tiek daug prekių ženklų ir rūšių, gali būti sunku žinoti, kokį šunį pasirinkti. Laimei, žinodami kelis pagrindinius veiksnius, galite susiaurinti pasirinkimo ribas ir įsitikinti, kad savo šuniukui duodate geriausią įmanomą maistą. Skaitykite toliau ir sužinokite daugiau.

Pakuotės dydis

Pakuotės dydis yra svarbus rodiklis, į kurį reikia atsižvelgti renkantis šunų maistą. Jei auginate kelis šunis, didesnio dydžio pakuotė gali būti ekonomiškesnė nei pirkti kelias mažas pakuotes. Taip pat pagalvokite, kaip greitai ėda jūsų šuniukas – jei jis suvalgo vakarienę per kelias sekundes, rinkitės mažesnes pakuotes, kurias galima dažniau keisti.

Sudėtis

Renkantis ėdalą taip pat reikėtų atsižvelgti į šuns raciono sudėtį. Kai kuriems šuniukams dėl alergijos ar kitų sveikatos sutrikimų gali prireikti specialios dietos. Prieš keičiant šuniuko racioną, tai visada reikėtų aptarti su veterinarijos gydytoju. Nepamirškite, jog šuns amžius yra dar vienas veiksnys renkantis tinkamą maistą – šuniukų mitybos poreikiai skiriasi nuo suaugusių ir vyresnių šunų. Kokio amžiaus šunims skirtas maistas visuomet rašoma ant pakuotės. Visgi, rinkitės patikimus prekės ženklus tokius kaip „Advance„, jei norite užtikrinti kokybišką augintinio maitinimą.

Skonis

Skonis yra dar vienas svarbus veiksnys renkantis šuniukui tinkamą maistą. Daugelis augintinių savininkų mano, kad drėgno ar konservuoto maisto priedas padeda padaryti maistą skanesnį jų augintiniams. Tačiau kai kurie šunys suvalgo viską, kas jiems pateikiama, ir jiems nereikia papildomų skonio priedų ar ingredientų. Eksperimentuodami su skirtingais skoniais galite atrasti, kurie jūsų šuneliui patinka labiausiai.

Kiekvieno šuns poreikiai yra individualūs

Atsižvelgdami į pakuotės dydį, sudėtį, šuns amžių ir skonį, galite lengvai rasti tokį ėdalą, kuris patenkins visus šuns mitybos poreikius, o kartu bus skanus ir malonus! Būtinai pasikonsultuokite su veterinarijos gydytoju, jei turite klausimų ar nuogąstavimų dėl to, koks ėdalas geriausiai tinka jūsų augintiniui. Laikydamiesi šio paprasto vadovo galite užtikrinti, kad jūsų keturkojis draugas gaus visas jam reikalingas maistines medžiagas ir kartu mėgausis valgymu.

Related Posts