Medžių pjovimas: kaip pasirinkti tinkamus profesionalus?

Prieš pradedant darbus su profesionalais reikėtų jais pasidomėti, nes niekas juk nenori nemalonumų savo kieme, ypač jeigu jų galima išvengti iš anksto. Pirmiausia, nereikia samdyti specialistų iš bet kur, o licencija bei rekomendacijos čia turėtų groti pirmuoju smuiku. Realiai taip yra su beveik kiekviena samdoma įmone, nes tokiu atveju bus gaunamos bent kažkokios garantijos. Vietiniai girtuokliai gal ir atliks visus tokius darbus, bet čia jau Jūsų pačių sprendimas prisiimti riziką. Medžių pjovimas yra labai pavojingas bei ganėtinai sudėtingas procesas, todėl rimtas specialistas čia turėtų būti pirmasis pasirinkimas.

Kalbant apie rekomendacijas, tai galima pasiklausti draugų ar net kaimynų, nes kažkas tikrai samdė specialistus tokio pobūdžio darbams ir svarbiausia, pasiklausti apie jų darbų kokybę. Galbūt jie dirbo gretimame kieme ir taip galima net išsiaiškinti potencialią kainą. Žinoma, kad čia kiekvieną kartą viskas priklauso nuo proceso sudėtingumo, tačiau bent orientuotis kiek reikėtų sumokėti yra pravartu žinoti kiekvienam. Ypač tai svarbu padaryti, jeigu niekada nesinaudojote tokiomis paslaugomis ir apskritai, taip yra patartina elgtis visada samdant meistrą.

Atsižvelgiant į tai ar medžių pjovimas pareikalaus daug darbo, ar ne ir ar jie stūkso prie pat turto, kuris gali būti nesunkiai pažeistas, priklauso galutinė viso projekto kaina. Jeigu kalbama apie tikrus milžinus, kurie stūkso ne vienerius metus, tai akivaizdu, jog viskas kainuos daugiau, nes specialistai su specialia įranga turės pradėti medžio tvarkymą nuo viršaus.

Kitas svarbus aspektas yra kelmų rovimas, tai yra ar norite, kad viskas būtų pašalinta be jokių likučių, ar ne. Tam yra reikalinga speciali įranga ir ją turi tikrai ne kiekvienas. Galbūt meistrai turi smulkinimo aparatą, o galbūt gali išsivežti likusias šiukšles ar palikti tik mažą pjuvenų krūvelę. Jeigu ne, tai medis turi būti nupjautas kaip įmanoma arčiau žemės, kuris per kelerius metus turėtų supūti pats ir taip nepažeisti dirvožemio ar vejos. Aišku, kad kelmų šalinimas yra papildomas darbas, už kurį tikrai teks susimokėti, tačiau tai tikrai yra verta padaryti iš karto, o ne po kurio laiko.

Specialistai, kuriems medžių pjovimas yra ne didžiulė naujiena gali pasiūlyti profesionalias konsultacijas. Apie tai daugiau pasiskaityti galima čia: https://arbora.lt

 

Related Posts