Automobilio stiklų keitimas, ką reikia žinoti?

Jūsų automobilio durų langai veikia kitaip nei priekinis stiklas. Be to, jie yra skirtingo dydžio ir formos bei dažnai kitokio tipo stiklai. Taigi nenustebsite sužinoję, kad durų langų keitimas neveikia lygiai taip pat, kaip priekinių stiklų. Atraskite keletą pagrindinių dalykų, kuriuos reikia žinoti keičiant automobilio durų langus.

Kaip pasakyti, kada reikia pakeisti?

Paprastai automobilio durų langas nėra laminuotas stiklas, kaip priekinis stiklas. Vietoj to automobilio langai yra grūdinti. Jei taip yra jūsų automobiliui, bet kokį reikšmingą stiklo pažeidimą reikės pakeisti. Kadangi grūdintas stiklas sudužęs elgiasi kitaip ir neturi tvirto vidinio plastiko sluoksnio, pavyzdžiui, laminuoto stiklo, taisymas dažnai yra mažiau įmanomas. Jei jūsų langas tiesiog turi paviršiaus problemų (pavyzdžiui, lango plėvelės atsisluoksniavimas), galbūt galėsite pasirinkti remontą. Tačiau įtrūkimai ar skylės stikle gali reikšti, kad greičiausiai jums reikės jį pakeisti. Jei nesate tikri, pasitarkite su vietiniais automobilių stiklų ekspertais apie remonto ir keitimo galimybes.

Kas apmokės sąskaitą?

Prieš rinkdamiesi remonto įmonę, būtinai pasidomėkite draudimo duomenimis, nes draudimas gali nulemti, kurias bendroves galite rinktis. Jei jūsų automobilis yra visiškai naujas, būtinai patikrinkite garantijos galiojimą ir sužinokite, ar keičiamam langui gali būti taikoma jūsų automobilio gamintojo garantija. Smulkiu šriftu bus nurodyta, kiek langų galima uždengti, kiek laiko ir kokie langai bei žalos tipai yra įtraukti.

Kokią informaciją reikia turėti planuojant pakeitimą?

Kai susisieksite su savo automobilių stiklų parduotuvę ir nustatysite pakeitimo darbo datą ir laiką, turėsite turėti tam tikros informacijos. Paprastai tai apima informaciją apie jūsų automobilį, pvz., jo markę ir modelį, pagaminimo metus ir pažeistą langą ar langus. Parduotuvės sandėlyje turi būti tiksliai tinkami langai, kad pakeitimai būtų tinkami, todėl šie tikslūs faktai yra labai svarbūs. Pakeitimai antrinėje rinkoje yra priešingi: jūsų markės ir modelio transporto priemonės dalys, bet ne iš gamintojo. Jei už tai apmokės jūsų draudimas, savo langui turėtumėte pasirinkti gerą stiklą. Jis ne tik turi patikimą kokybę, bet ir turi gerą garantiją. Tačiau jei jums reikia mokėti už pakeitimą iš savo kišenės, skirtumas gali sumažėti iki to, ką galite sau leisti. Originalus stiklas paprastai yra brangesnis, todėl jūs neturite daug laiko pasiruošti finansiškai. Pasikalbėkite su savo automobilių stiklų ekspertu, kokias parinktis jie siūlo ir kokie yra kainų skirtumai. Automobilių stiklai turėtų būti keičiami specializuotuose servisuose, kad išvengtumėte daugiau žalos, keičiant juos kokiam vietiniam garaže.

Related Posts