Kaip įsigyti padangas motociklui?

Kai kurie motociklininkai mėgsta pateisinti savo pomėgį ne vairuotojams girdamiesi, kad motociklus važinėti ir prižiūrėti yra pigiau nei automobilius. Tačiau netrunka per ilgai atrasti šio argumento trūkumą – padangas. Jei nesate beviltiškas narkomanas, padangos tikriausiai yra didžiausia nuolatinė motociklų važiavimo kaina. Nors jūsų automobilio padangos gali atlaikyti 50 000 mylių, dviračio padangos gali atsisakyti vaiduoklio per dalį to atstumo. Todėl tinkamų padangų pirkimas ir tinkama jų priežiūra yra vienas geriausių gudrybių, leidžiančių maksimaliai išnaudoti savo moto-buck.

Padangas, kurias perkate, tikriausiai daugiausia lems jūsų važiuojamo dviračio tipas ir padangų dydis. Yra mažai priežasčių dėti riebesnę padangą ant ratlankio, pagaminto siauresniam; tai gali sutrikdyti valdymą, numesti spidometrą arba patrinti svirties svirtį ar grandinę. Vis dėlto, kai kuriais atvejais gali tekti montuoti šiek tiek platesnę padangą, kad ant dviračio gautumėte norimą prekės ženklą; pasiteiraukite padangų gamintojo, ar padanga tiks, o jei nežino, paklauskite savo gero draugo internete. Tikėtina, kad ką nors, ką gali padaryti su motociklu, protingas ar kvailas, kažkas žiniatinklyje tai išbandė. Padangų mišinių srityje rasite daugiau laisvės, bet tik neperžengiant ribų. Apskritai į trauką ir ridą galite žiūrėti kaip į sėdėjimą priešinguose sūpuoklės galuose; kaip vienas kyla aukštyn, kitas leidžiasi žemyn. Sportbike padangos moto gerai laikosi posūkiuose, tačiau greitai nusidėvi važiuojant užmiestyje. „Cruiser“ ir „Touring“ padangos tarnauja ilgai, tačiau į trasos dieną nė vienos vežtis nenorėtumėte. Dviejų junginių padangos su lipniais pečiais ir kietesniais centrais randa kompromisą, tačiau jų nėra kiekvienam dviračiui.

Jūsų važiavimas turi daugiau įtakos pasirinktam junginiui nei dviratis, kuriuo važiuojate. Jei jūsų dabartinėse padangose ​ juostelės yra tokios pat plačios kaip tikros juostos, greičiausiai jums tiks padangos, kurios teikia pirmenybę didelei ridai, o ne ekstremaliems posūkiams. Bet jei jūsų kojelių galai yra nušlifuoti iki taškų, nepigiai įsigykite bevardės padangos, kuri jus nuvils posūkiuose. Tinkamos padangos daro didelį skirtumą lietaus metu. „Sportbike“ padangose ​​yra mažiau ir seklių protektoriaus griovelių, kad būtų daugiau gumos kelyje ir geresnis sukibimas, tačiau jos ne taip gerai nuveda vandenį nuo kontaktinio ploto, kaip padanga su daug gilių griovelių. Pradėkite kelių dienų kelionę važiuodami itin sportiška guma ir lyjant galite čiuožti greitkeliu į šoną.

 

 

Related Posts