Ką verta pamatyti Zakinto saloje?

Zakintas yra nuostabaus grožio sala, kuri kiekvienais metais pritraukia vis daugiau turistų, o tokios kelionės kaina nėra didelė. Nors ši sala yra labiau skirta poilsinio tipo keliones mėgstantiems žmonėms, tačiau bent kartą į ją nukeliauti verta kiekvienam. Šiaurinėje Zakinto salos dalyje, galite rasti uolėtas pakrantes su baltų akmenukų paplūdimiais ir itin skaidriu turkio spalvos vandeniu. Pietinėje salos dalyje rasite gražius auksinio smėlio paplūdimius. Tad ši sala gali pasiūlyti itin gražų skirtingų peizažų derinį. Zakinto sala vilioja turistus savo gerais paplūdimiais, uolomis, žaluma ir galimybe patekti į stulbinantį povandeninį pasaulį, kuriame gausu  paslėptų urvų ir spalvingų žuvų, o tai itin patiks nardymo gerbėjams.

Navagio paplūdimys

Tai turbūt labiausiai fotografuojamas ir, be abejo, vienas gražiausių paplūdimių visame pasaulyje. Paplūdimys sudarytas iš balto smėlio, nuostabaus grožio ir skaidrumo vandeniu ir paplūdimį supančiomis įspūdingomis uolomis. Šioje vietoje rasite seno apleisto laivo nuolaužų, su įdomia istorija. Tačiau šį paplūdimį pasiekti nėra taip paprasta, nes į jį galima patekti tik su valtimi, nepaisant to, aplankyti jį tikrai verta.

Zakinto miestas

Zakinto miestas yra Zakinto sostinė. Daugelis šio miesto pastatų buvo suniokoti per žemės drebėjimą, tačiau išlikę pastatai, aikštės, siauros gatvelės, kuriose gausu kepyklų, kavinių, butikų ir juvelyrinių dirbinių parduotuvių, skatina šią vietą aplankyti ir patyrinėti.

Mėlynieji urvai

Šiauriniame salos gale rasite įspūdingus vadinamuosius Mėlynuosius urvus, kuriuose pamatysite magišką žydros ir safyro spalvos vandenį. Rekomenduojama aplankyti Mėlynuosius urvus valtimi su stikliniu dugnu, per kurią galėsite gėrėtis nuostabaus grožio vandeniu ir žuvimis.

Marathonisi sala

Ši sala esanti Lagano įlankoje, dažnai vadinama vėžlių sala, nes joje peri vėžliai. Dėl šios priežasties Marathonisi yra negyvenama sala, o lankytojai joje turi elgtis itin atsargiai. Šioje vietoje galėsite praleisti laiką degindamiesi, maudydamiesi, ar tiesiog surengti pikniką.

Zakinto nacionalinis jūrų parkas

Ši vieta yra Lagano įlankoje, kuri buvo populiari turizmo vieta. Dabar ši vietovė yra labai saugoma, nes čia veisiasi jūriniai vėžliai, kurie yra nykstanti rūšis ir žinomi kaip labai baikštūs. Šioje vietoje gausu natūralių, akį pritraukiančių paplūdimių, kuriuos pamatyti tikrai verta.

 

Related Posts