Kokią miego drabužiai daro įtaką miegojimo kokybei?

Miegojimo kokybei didelę įtaką turi miegamojo aplinka, švelni pagalvė, patalynė ir miego drabužiai. Moteriški naktiniai, pižamos pagaminti iš natūralaus audinio turi didelę paklausą.Toks drabužis neturi sukelti diskomforto, gali būti laisvas arba prigludęs prie kūno, bet turi būti minkštas ir švelnus. Artėjant šaltam žiemos sezonui rekomenduojama rinktis gaminius iš medvilnės, flanėlės nes ši medžiaga yra natūrali, šilta ir darys puikią įtaką  miegojimo kokybei. Miego drabužius galima rinktis nuo klasikinių pižamų, naktinių  iki išskirtinių, madingų kombinzonų, ramiam  miegui įtakos turi spalvų gamos ir madingi modeliai, jeigu jausite miego malonumo jausmą, reiškia pasirinkote tinkamą drabužį. Vasaros sezonui populiarios natūralaus lino ar šilko pižamos ir naktiniai, kurie pasižymi įvairių modelių gausa: su siauromis petnešėlėmis, praplatintomis petnešėlėmis, su trumpom rankovėmis. Moteriiškų naktinių priekį dažnai puošia mezginiai, o kai kurių modelių apačia- banguojanti, spalvų ir raštų įvairovė didelė. Pižamų ir pižamėlių kelnės būna šortukų tipo arba prailgintos- žemiau kelių.

Kaip nakčiai rengti kūdikį?

Kūdikių perkaitimas yra pavojingesnis už sušalimą, pirmiausia reiktų atsižvelgti į kambario temperatūrą, nes kūdikis užklotas antklode gali nusikloti, todėl šiuo atveju geriausiai gali tikti miegmaišiukas, uždarame miegmaišiuke bus šilčiau, negu užsiklojus su antklode. Kūdikiai skirtingai reaguoja į oro temperatūrą, todėl visada galima patikrinti, prisilietus ranka prie nugarytės ar nosytės, jeigu kūnelis drėgnas ir šiltas, užklokite plonesniu užklotu. Žiemos metu kūdikiui dažnai būna šalta, tuomet rinkites merino vilnos naktinius rūbelius.

Pižamos ir naktiniai mergaitėms

Perkant pižamą ar naktinius būtina pasirinkti tinkamą dydį ir kartu su savo atžala išsiaiškinti kokios pižamos, naktinių ar chalato ji norėtų, šie gaminiai gali būti puošti įvairiais piešiniais ar personažais. Miego drabužiai turi tiesioginį sąlytį su odele, todėl reikia atsižvelgti į šių gaminių sudėtyje esančias medžiagas. Populiarios medvilninės pižamos ir naktiniai mergaitėms, nes šis audinys švelniai liečiasi prie kūno, sugeria drėgmę ir yra higieniškas.

Related Posts