Jaukios namų dekoro detalės- pledai

Norint atnaujinti namų dekorą nebūtina perdažyti sienų ar pirkti naujus baldus, čia puikiai gali pasitarnauti pledai, jų dėka namai taps jaukesni, šviesesni suteiks daugiau žavesio ir išskirtinumo. Neutralios spalvos pledas namuose gražiai atrodys visus metus, tai universali priemonė, ją galima pritaikyti ant sofos lovos ar ant fotelio, gaminami įvairiausių raštų bei spalvų, dekoruojami kutais ir kitomis detalėmis. Juodos spalvos pledas puikiai tiks klasikiniame stiliuje, baltas- universalus, o labiausiai populiarus- pilkos spalvos gaminys. Sulankstytas pledas taip pat papildoo namų intertjerą ir tampa  žaisminga kambario detale, dryžuoti languoti gali sukurti romantišką ir jaukią  atmosferą. Jeigu lauke lyja lietus ar pučia vėjas, tai apsigaubus minkštu pledu bus šilta ir jauku.

Miegamojo pledai

Miegamojo kambaryje pirmenybę turėtume suteikti pledui, kuris pagamintas iš natūralaus audinio, tokį pledą bus paprasčiau skalbti, jis bus ilgaamžis. Gaminys iš natūralaus audinio palaiko tinkamą kūno temperatūrą ir laidus orui jis bus naudojamas ant lovos ir puiki interjero detale, jis gaminamas skirtingų dydžių gali būti tinkamas viengulei lovai ar dvigulei lovai, foteliui, sofai ir kt. Plačiau apie  pledų  asortimentą  galima sužinoti internetu.

Iš kokios vilnos gaminami pledai?

Pledai gaminami iš: avies, merino, alpakos, jako, angaros, kašmyro vilnos. Lietuvoje seniausiai naudojamas avies vilnos pluoštas, jis yra šiltas, pralaidus orui, su vilnoniu drabužiu šaltuoju sezono metu visada bus šilta. Vilnos pluoštas šiek tiek šiurkštokas, bet tuo pačiu atlieka natūralų mikromasažą, pagerina kraujataką. Merino vilna yra aukštos kokybės, pasižymi antibakterinėmis savybėmis, gaminiai iš šios vilnos sugeria ir išgarina drėgmę, palaiko pastovią kūno temperatūrą. Pledai iš merino vilnos švelnūs ir minkšti, ypač tinka vaikiškų drabužių gamybai. Alpakos vilna- prabangi, lengva, švelni ir spindi kaip šilkas gerai išlaiko šilumą, labai tvirta, nesilamdo, nesivelia, ši vilna savo sudėtyje neturi lapolino, todėl joje nesiveisia dukių erkutės bei kandys ir yra tinkama devėti alergiškiems žmonėms. Kašmyro vilna- prabangiausia vilna, jos plaukas švelnus, blizgantis, labai lengvas ir šiltas.

Related Posts