Siaubo filmai – vienas populiariausių filmų žanrų

Siaubo filmai – vienas populiariausių filmų žanrų

Žiūrėti filmą yra vienas iš mėgstamiausių būdų praleidžiant niūrius, nuobodžius vakarus namuose. Dažnai juos renkamės tada, kai nenorime nieko daryti ir pailsėti nuo kasdienių rūpesčių. Priklausomai nuo nuotaikos, galima rinktis įvairius filmų žanrus, tai yra komedijos, romantiniai,  siaubo, mistiniai, fantastiniai ir daugelis kitų. Viena iš populiariausių žanro rūšių yra siaubo filmai. Juos smagu žiūrėti sukuriant tam tikrą atmosferą – išjungiant šviesą, susisukant į pledą ir žinoma prisinešant kalną užkandžių.

Kokie akcentai dažniausiai sukuria siaubo filmą?

Dažniausiai siaubo filmų baisios scenos yra tada, kai blogietį įkūnijęs aktorius vejasi kitą žmogų tamsoje su tam tikru ginklu ir dažniausiai jis būna greitesnis nei pastarasis. Arba dar viena iš gąsdinančių scenų gali būti ta, kai siaubo name vaikštoma po niūrus, šaltus kambarius ir antrame plane matomas kampe stovintis žmogus, lėlė ar kitas personažas, kurio pagrindinis veikėjas nemato, o po kelių akimirkų jis dingsta. Dar viena siaubo scena gali būti tada, kai muzika kuriama įtampa ir ji užtęsiama gan ilgai ir staiga įsijungia visai kitas garso takelis. Taip žiūrintysis neretai krūpteli ir per kūną bėga šiurpuliukai.  Žinoma, baisios scenos yra ir tada kai staiga negalima atidaryti kambario/namo durų, visi langai taip pat užsitrenkę ir dažniausiai pagrindinis veikėjas yra užsitrenkęs vienoje patalpoje su šiurpulį keliančiu blogiečiu. Tokias siaubo filmų scenas galima vardinti be sustojimo. Aišku, kiekvieno skonis yra skirtingas ir kas vienam gali pasirodyti baisu, kitam – atvirkščiai.

Ar siaubo filmai skiriasi jaunimui ir vyresnio amžiaus žmonėms?

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad visi siaubo filmai yra panašūs, juose kažkas kažką vejasi, vėliau žiauriai nužudo, dažnai leidžiama įtampą sukurianti muzika. Tačiau labiau pasigilinus skirtumų galima įžvelgti. Jaunimui sukurti filmai dažniausiai būna apie jaunimą, kurie yra laisvi, neturintys šeimų. Pagrindiniai aktoriai taip pat yra akiai patrauklūs žmonės. Tokiuose filmuose dažniausiai vyksta žiaurūs nužudymai, kankinimai ir kt. O siaubo filmai, orientuotiems į vyresnio amžiaus žiūrovus, dažniausiai būna su šeimomis. Ten neretai nukenčia vaikai, jie paslaptingai dingsta, o vėliau jų tėvai yra persekiojami. Kadangi vyresnio amžiaus žmonėms vienos iš svarbiausių vertybių yra šeima, tai kuriant filmą, būtent į tai yra koncentruojamasi.

Nuo kokio amžiaus rekomenduojama žiūrėti siaubo filmus?

Nustatyto tikslaus amžiaus, nuo kada galima pradėti žiūrėti tokius filmus, nėra. Aišku, niekas neduos tokių filmų žiūrėti mažiems vaikams, kurie viso to dar nesupranta. Žiūrint tokį filmą per televizorių dažniausiai yra atitinkantis ženklas, kuris rekomenduoja nuo kokio amžiaus jį žiūrėti galima. Sprendžiant, ar verta jau žiūrėti šio žanro filmą reikėtų atsižvelgti į save, įsivertinti savo jautrumą, kaip po šio filmo jausitės ir kitus dalykus.

 

 

Related Posts