Suknelės moterims. Kada jų užtenka?

Šiandien suknelių įvairovė tokia didelė, kad gali būti nelengva išsirinkti tą vienintelę. Todėl natūralu, jog moterys dažnai turi ne vieną, o kelias, keliolika ar net keliasdešimt suknelių. Įvairios progos, skirtingos oro sąlygos, nuotaika ir kitos aplinkybės skatina rinktis skirtingas sukneles. Šiltos, megztos, jaukios suknelės moterims su vilna puikiai tiks žiemai, rudeniui. Tuo tarpu vasarą patariama rinktis natūralaus pluošto, lengvesnes sukneles, šviesesnių spalvų, margintos įvairiais raštais. Svarbu, jog suknelė nevaržytų judesių, o medžiaga būtų draugiška kūnui, tai yra nesukeltų prakaitavimo, dirginimo.

Kiek suknelių reikia turėti?

Tikriausiai, neįmanoma atsakyti į šį klausimą, mat vienai moteriai užtenka poros suknelių, kitai ir dvidešimt bus per mažai. Viskas priklauso nuo moters norų, progų, nuo to, kaip dažnai dėvi sukneles. Jeigu suknelė yra pagrindinis, dažniausiai naudojamas rūbas, tai vienos jos neužteks. Tačiau perkrauti spintos nevalia. Kodėl?

Visų pirma, verta propaguoti sąmoningą vartojimą, kuomet susitaupo pinigų, vietos spintoje, o svarbiausia – darome žymiai mažiau žalos gamtai. Antra, kuo daugiau suknelių turėsite, tuo sunkiau bus išsirinkti. Patricijos Mada vertina kokybišką, gerą klasiką, kuri madinga buvo, yra ir bus. Taip, atsiranda vis naujų stilių, detalių, kolekcijų, tačiau klasika išlieka. Jeigu kiekvieną sezoną pirksime daug naujų suknelių, po metų jau gali tekti jas išmesti, atiduoti arba tiesiog palikti spintoje dulkėti. Greitoji mada propaguoja vis naujų ir naujų drabužių pirkimą, o už tai nepadėkos mūsų piniginė ir gamta.

Viena suknelė – keli įvaizdžiai

Nepamirškite, jog kokybiškos, klasikos ir elegancijos paliestos suknelės moterims yra labai universalios. Tai yra, jeigu Jūs turėsite bent vieną juodą suknelę, galėsite susikurti skirtingus įvaizdžius. Suknelės moterims, prabangi bižuterija ir aukštakulniai. O gal laisvalaikio bateliai ir lengvas megztukas? Ta pati suknelė, tik priderintas juodas švarkas, minimalūs aksesuarai – ir štai jau labiau oficialus, dalykinis įvaizdis. Kartais reikia labai nedaug, kad ta pati suknelė sukurtų skirtingus įvaizdžius. Šukuosena, aksesuarai, avalynė, makiažas ir kitos detalės padės sukurti skirtingus įvaizdžius skirtingoms progoms. Improvizuokite, neapkraudami savo drabužinės.

Related Posts