Paskolos ir kreditai: kaip ir kur skolintis?

Finansiniai sunkumai gali užklupti bet kada. Kartais nutinka taip, kad net ir tiksliai suplanavus biudžetą, pinigų vis tiek pritrūksta. Gerai, kad visuomet yra būdų, kaip ir kur pasiskolinti pinigų. Jau seniai to nebereikia prašyti pas draugus ar artimuosius, nes kreditai išduodami labai patogiai ir greitai. Kartais tai gali būti net geriau nei skolintis iš artimų žmonių.

Kada verta skolintis?

Prieš skolinantis, visuomet reikia tinkamai įvertinti savo finansinius pajėgumus, kad paskola netaptų papildoma našta, kuri ilgainiui privers tik dar labiau įklimpti į skolas. Tad visuomet tiksliai apskaičiuokite, kiek pinigų Jums reikia ir skolinkitės tik tiek, bet ne daugiau. Labai dažnai daroma klaida skolinantis yra tai, kad žmonės pasiskolina daugiau nei reikia, o tuomet skolą būna sudėtinga atiduoti.

Asmeninių finansų specialistai įspėja, kad skolintis reikėtų tik tuomet, kai tai būtina. Pavyzdžiui, juk gali nutikti taip, jog neplanuotai sugedo automobilis, namuose prireikė kažką suremontuoti, užklupo liga ar kita nelaimė. Tokiais atvejais skolintis yra visiškai racionalu ir suprantama. Tačiau tikrai nereikėtų skolintis pinigų kelionėms, pramogoms ar neplanuotiems nebūtiniems pirkiniams.

Kur skolintis?

Lietuvoje kreditai išduodami įvairių kreditavimo bendrovių. Galima skolintis iš kredito unijų,bankų, smulkiojo kreditavimo bendrovių ir netgi ši paprastų žmonių specialiose tam sukurtose platformose. Kur skolintis, reikėtų nuspręsti Jums patiems. Jeigu Jums reikalinga didelė paskola, tokia kaip būsto kreditas, žinoma, jog naudingiausia kreiptis į banką. O jeigu pritrūkote pinigų iki algos, geriau rinktis smulkiojo kreditavimo bendroves. Dažniausiai tai užtikrina, kad paskola bus išduoda greitai ir paprastai.

Prieš pasirinkdami, kur skolintis, nepamirškite pasidomėti, kokias sąlygas siūlo skirtingi kreditoriai. Tai galite padaryti pasinaudoję paskolos skaičiuokle. Ji dažniausiai yra pateikiama kiekvieno kreditoriaus interneto svetainėje. Skaičiuoklė padės nustatyti, kokio dydžio įmokas Jums reikės grąžinti ir parodys, kokios paskolos sąlygos suteikiamos.

Kaip gauti paskolą?

Šiandien kreditai gali būti išduodami net neišėjus iš namų. Jeigu išsirinkote, kur Jums suteikiama paskola bus išduota geriausiomis sąlygomis, užpildykite paskolos prašymą. Ten reikės nurodyti visus savo duomenis, o tuomet gausite atsakymą, ar paskola Jums gali būti suteikiama. Pasirašę sutartį, pinigus gausite dar tą pačią dieną ir galėsite jais naudotis.

Related Posts