Trys pagrindinės priežastys, dėl kurių į mokyklą turėtumėte avėti vilnones kojines ir naturalios vilnos šlepetes.

1. Nuostabios vilnos savybės – tai tik pradžia.

Tarp efektyviausių natūralių izoliacinių medžiagų vilna gali jus nustebinti.

Kitaip tariant, ji veikia kaip temperatūrą reguliuojanti medžiaga. Kvėpavimas užtikrina, kad neperkaistumėte net tada, kai lauke vėsu, ir šilumą, kai karšta.

Tačiau kyla klausimas, kaip visa tai veikia?

Erdvi, ištraukia drėgmę ir greitai džiūsta.

Negalima paneigti, kad vilna yra labiausiai kvėpuojanti iš visų tekstilės medžiagų. Pluošto ar audinio gebėjimas atlaikyti šilumą, ypač žmogaus kūno šilumą, vadinamas orui laidumu. Perkaitimas ir gausus prakaitavimas yra dažni drabužių, pagamintų iš medžiagų, nepraleidžiančių oro (pvz., poliesterio), šalutiniai reiškiniai. Šaltas prakaitas ar drėgmė ant odos yra įprastas šalto klimato reiškinys.

Vilna pasižymi tuo, kad veikiama vilnos „sugeria” šilumą. Vilnos gebėjimas „sugerti” šilumą didėja kylant kūno temperatūrai. Vilna natūraliai sugeria šilumą ir drėgmę.

Iš dalies vilna kvėpuoja dėl jai būdingo gebėjimo išsklaidyti ir atiduoti drėgmę, kuri kaupiasi jos pluošte. Drėgmės sugėrimo požiūriu vilna 22 % lenkia medvilnę ir gali sulaikyti iki 30 % savo svorio vandens, kol jis išgaruoja.

Beachport Liquid Minerals svetainėje pateikiama daugiau informacijos apie šio gaminio sudėtį ir naudojimą.

Pėdų grybelis, prakaitavimas ir kvapas

Prakaito kvapo beveik nėra. Jis blogai kvepia tik tada, kai prakaituota oda yra užkrėsta mikroorganizmais. Prakaitas ir kvapą sukeliančios bakterijos negali veistis vilnoje, nes ji džiūsta arba atiduoda drėgmę septynis kartus greičiau nei kitos tekstilės medžiagos. Vilnos riebalų rūgščių sudėtis taip pat yra antimikrobinė, padedanti sulaikyti kvapus.

Drėgnoje ir šiltoje aplinkoje grybeliai auga greičiausiai. Ant vilnos grybeliai negali taip greitai vystytis, nes ji greitai sugeria drėgmę ir neleidžia kūnui perkaisti.

Kvėpuojanti avalynė, kuri nešildo kūno, mažina prakaitavimą, sugeria drėgmę ir greitai džiūsta, yra būtina tiems, kurie kenčia nuo pernelyg didelio prakaitavimo ir grybelinių pėdų infekcijų. Šiuo požiūriu vilna praktiškai neturi sau lygių.

Vilna ir oda: Koks skirtumas?

Perkant avalynę, oda vis dar yra populiariausias pasirinkimas. Ji ilgaamžė, lengva ir patogi. Kita vertus, vilnonė arba veltinė avalynė tiek mūsų pačių, tiek mūsų klientų bandymais įrodyta, kad ji daug sėkmingiau ir sveikiau kovoja su prakaitu ir grybeliu. Iš dalies taip yra dėl minėto vilnos gebėjimo greitai ir intensyviai sugerti drėgmę ir iš karto ją atiduoti į aplinką. Kai daug prakaituojama, susidaro puiki terpė veistis grybeliams ir mikrobams, nes oda nėra tinkamai sugerianti ir kvėpuojanti.

„Naujieji metai LT” stende įsigijome šlepetes savo elfui, kuris kenčia nuo pėdų odos problemų. Taip pat parūpinote mums vidpadžius, kuriuos labai vertiname. Praėjus dviem mėnesiams, galiu drąsiai teigti, kad, nepaisant mūsų nuogąstavimų, jie buvo veiksmingi. Noriu dar kartą padėkoti už jūsų dosnumą ir rūpestingą dovaną. Kadangi mano vaikas kenčia nuo jaunatvinės dermatozės, norėčiau, kad šlepetes reklamuotumėte ir kitiems tokia pačia liga sergantiems jaunuoliams.”

Mojca

Tino, mano vaikas, yra mini šiltuko apibrėžimas. Jo pėdos visada šiltos ir jis mėgsta namuose būti basas, net ir žiemą, kai visi kiti mūvi kojines ir šlepetes. Toks, koks jis yra dabar, atsirado dar ankstyvoje vaikystėje. Jo kojinės dažnai būdavo drėgnos, o kojos karštos, kai jis neturėjo galimybės naudotis Ursanos minkštomis vaikiškomis šlepetėmis, todėl jis griebdavosi mažų odinių šlepečių. Dėl batų, kuriuos jam pagaminau, tai baigėsi. Nepaisant to, kad juos avėjo visą dieną, jis niekada nesiskundė, kad jam per karšta ar kad kojinės drėgnos. Net ir baigęs ketvirtą klasę jis tebėra toks pat. Jo kojos išlieka sausos, nors jis ir neturi kojinių, nes mokykloje ir namuose mūvi vilnones šlepetes.

„Mūsų odinės šlepetės buvo užsikrėtusios grybeliu, todėl gydytojo nurodymu pakeitėme jas į vilnones veltinio šlepetes „Eslepetes”. Tai labai pakeitė mano dukters grybelio problemą, ir ji iki šiol džiaugiasi rezultatais. Taip pat puiki idėja naudoti vilnonius vidpadžius batams. Nėra už ką.”

Marusha

Sunku patikėti, kad pirmuosius žingsnius Tinetė žengė su šlepetėmis, kurios buvo daug minkštesnės ir lengvesnės nei mokykliniai batai.

Kita vertus, mums patinka vilnoniai daiktai, nes jie labiau užjaučia. Avių plaukai nuskutami ir perdirbami į vilną, kuri vėliau verpiama į siūlus. Žiemą plaukai atauga, ir ciklas kartojamas salone. Norint pašalinti gyvūno odą, jis turi būti užmigdytas.

2. Tinkama forma

Slovėnai turi didelį mokyklinių šlepečių pasirinkimą. Jų galima įsigyti įvairių spalvų ir raštų, įskaitant blizgučius, futbolo kamuoliukus ir kt. Nepaisant to, jos visos turi daug bendro. Dažniausiai jos pagamintos iš odos arba sintetinių medžiagų. Beveik neįmanoma atskirti dviejų skirtingų įmonių pagamintų šlepečių poros.

Todėl kurdamas „Ursana” mokyklines šlepetes norėjau, kad jos išsiskirtų ir būtų savitos, kad mergaitės jaustųsi unikalios, tarsi princesės, o vaikinai – tikri vyrai. Spalvos buvo parinktos atsižvelgiant į Tinetės, jos bičiulių ir mano mažųjų klientų nuomonę.

Pirmą kartą juos apsivilkęs, „Maticas nuskubėjo į darželį. Taip jis mane rado, kai ėmiau jo ieškoti: Jis išlindo iš žaidimų kambario iškeltomis kojomis, kad matytųsi jo naujosios šlepetės:) Kitą kartą jis turi „kelis su žaliu veidu, o paskui vėl tamsius, kaip seklys”, – anksčiau yra sakęs jis. Aiškiai matyti, kad dažnas vartotojas:)”

Tina

Vaikiškas šlepetes galima suskirstyti į dvi kategorijas: mergaitėms skirtos gėlėmis ar drugeliais dekoruotos šlepetės, o berniukams – raukiniais dekoruotos šlepetės. Visus spalvų derinius galite pamatyti čia.

3. Čia atsižvelgiama į funkcionalumą, patogumą ir saugumą.

Jos pagamintos iš minkšto, lengvo, šilto, orui pralaidaus ir neslystančio „Eslepetes” veltinio”. Šlepetėms gaminti naudojama aukščiausios kokybės merino vilna. Merino vilna yra hipoalerginė ir nesukelia odos dirginimo. Dėl to jas galima dėvėti be kojinių. Nėra jokio niežulio ar skausmingumo! Nė vienas batų dirželis ar elastinė juostelė negali sukelti odos sudirginimo, suspausdami kulną, blauzdą ar kulkšnį ir palikdami randus.

Šlepetės „Eslepetes” turi 5 mm storio veltinio padą, padengtą natūraliu kaučiuku, todėl jas saugu avėti bėgiojant koridoriuose ir sporto salėje. Daugelis tėvų baiminasi, kad veltinio šlepetės slysta.

Nekai pasirinkau „Eslepetes” batelius, nes jie turi visiškai minkštą padą. Kadangi jie išlaiko kojas šiltas net tada, kai nedėviu kojinių. „Taip pat todėl, kad jie tokie nuostabūs!”

Anna

 

Related Posts