Starterių kaina – ką turėtume žinoti?

Daugumoje transporto priemonių varikliui užvesti naudojamas elektrinis starteris. Įprastas variklio starteris gali pasukti variklį maždaug 200–300 aps./min. greičiu ir yra maitinamas iš jūsų automobilio akumuliatoriaus. Dėl bet kokių starterio problemų gali būti sunku arba neįmanoma užvesti transporto priemonės. Jei turite sugadintą starterį, turite žinoti, kiek kainuoja starteris automobiliui. Raskite naudingų sąmatų ir sužinokite, kur kreiptis dėl įperkamo, patikimo pakaitinio starterio. Starteris yra labai svarbus pagrindiniam variklio užvedimo sistemos veikimui, todėl daugelis problemų, susijusių su automobilio užvedimu, gali būti ženklas, kad jums reikia naujo automobilio starterio. Štai keletas bendrų požymių, rodančių, kad starteris sugadintas: Nereguliarus jūsų automobilio sukimas. Pasukus raktelį nereaguojama. Neįprasti garsai užvedus automobilį. Kad starterio armatūra veiktų efektyviai, ji turi būti nepažeista. Nedideli šio komponento defektai gali sukelti neįprastų paleidimo problemų. Jei starterio viduje yra elektrinių ar mechaninių gedimų, jis gali suktis per lėtai, kad pasiektų idealų variklio sukimosi sūkių skaičių. Galite išgirsti, kaip variklis apsiverčia, tačiau procesas yra per lėtas, kad variklis visiškai užvestų. Keisti garsai, ypač šlifavimas, gali atspindėti smagračio žiedą arba starterio pavaros gedimą. Šiuos vidinius komponentus reikia taisyti arba pakeisti, kad būtų atkurta paleidimo sistema.

Galiausiai, dėl kai kurių vidinių paleidimo problemų starteris gali visiškai sugesti. Tokiu atveju, pasukus uždegimo raktelį, negirdėsite jokių garsų ar kitų variklio užvedimo ženklų. Kokios yra starterio dalys? Starteris susideda iš kelių pagrindinių dalių. Vidinių starterio komponentų supratimas gali padėti išsiaiškinti, ar reikia remontuoti ar pakeisti starterį, o tai gali turėti įtakos šios paslaugos kainai. Čia yra pagrindinės automobilių starterio dalys: Elektromagnetinio lauko ritės arba nuolatiniai magnetai. Armatūra ir komutatorius. Solenoidas. Pajungimo šakutė. Starterio pavaros pavara. Šepečiai. Guoliai ir įvorės. Kiekvienas starteris kaina gali skirtis, tai priklauso nuo galingumo ir modelio.

Elektromagnetinio lauko ritės yra starterio korpuse. Priklausomai nuo jūsų transporto priemonės, lauko ritės gali būti nuo dviejų iki keturių. Jie maitinami iš jūsų automobilio akumuliatoriaus ir maitina armatūrą, kad apverstų variklį. Armatūra yra patvarus komponentas, sumontuotas ant veleno ir guolių. Armatūra yra apvyniota laidų kilpomis, kad perduotų įtampą ir išlaikytų elektrinį kontaktą, kai armatūra sukasi.

Related Posts