Kada rinktis šilumos siurblį oras-vanduo?

Paklausa šilumos siurbliams pastaruoju metu išgyvena tikrą Renesansą. Žmonės vis daugiau domisi šio tipo įrenginiais, bei jų galimybėmis, o naujo tipo pastatuose jie tapo kone pagrindiniu pasirinkimu. Ekologiškumas, patikimumas, platus variantų pasirinkimas ir pritaikymas įvairioms šildymo sistemoms – tai yra kelios priežastys vis augančio šilumos siurblių populiarumo. Kiekviena šių įrenginių variacija turi savų pliusų ir minusų bei kartais yra kone vienintelis tinkamas sprendimas tam tikrose situacijose. Siūlome susipažinti arčiau su šilumos siurbliais oras-vanduo ir pažvelgti arčiau į atvejus, kai šio tipo šilumos šaltiniai yra neabejotinai geras pasirinkimas.

Šildymo sistema oras-vanduo veikia tokiu principu, jog energija, esanti aplinkiniame ore yra konvertuojama į šilumą ir perduodama šilumnešiui, kurio vaidmenį šiuo atveju atlieka vanduo. Pastarasis šilumą perneša į radiatorius ar šildomas grindis, tokiu būdu sukuriant komfortiškas gyvenimo sąlygas net ir šaltesnėmis žiemomis. Didelio ploto namuose toks šildymo būdas yra geras papildymas šalia tradicinio kietojo kuro katilo. Tai leidžia užtikrinti komfortiškas sąlygas tais atvejais, kai katilo kūrenimas būtų kiek per brangus ir neefektyvus sprendimas.

Oro energiją naudojantys šilumos siurbliai yra pigiausi iš galimų šio tipo įrenginių variantų. Tad tais atvejais, kai nesinori per daug išpūsti biudžeto brangesniais sprendimais, oras-vanduo būtų tikrai optimaliu pasirinkimu. Jų įrengimas nereikalauja sudėtingų procesų ar papildomos įrangos naudojimo, tad tiek trūksta gerokai trumpiau, tiek ir žinoma kainuoja mažiau.

Didžiausias šilumos siurblių efektyvumas yra pasiekiamas tais atvejais, kai jie yra montuojami pastatuose, pasižyminčiais mažais šilumos praradimų rodikliais. Tinkamai apšiltintas namas, kokybiški langai, taisyklingai įrengta ventiliacijos sistema – tokiomis sąlygomis šilumos siurblys oras-vanduo gali rodyti labai gerus energijos perdavimo rodiklius, per daug neišpučiant sąskaitos už elektrą.

Žinoma reikia nepamiršti ir apie tai, jog pagrindinis veiksnys, reikalingas šilumos siurblio veikimui yra elektros energija. Dėl šios priežasties, jei jūsų nekilnojamas turtas yra vietoje, kur laikas nuo laiko vis dar susiduriate su trikdžiais elektros tiekime, teks arba pasirūpinti alternatyviais šilumos šaltiniais, arba įsigyti autonominį elektros generatorių.

Related Posts