Kodėl naudinga rinktis dujinį katilą?

Dujiniai katilai yra labai plačiai naudojami tiek privačių vartotojų, tiek ir pramonėje nes yra praktiški, patogūs ir nereikalauja sudėtingos priežiūros. Sprendžiant ar vertas dėmesio šildymas dujomis, siūlome susipažinti su pagrindiniais privalumais, kurie yra būdingi šių šilumos šaltinių grupei.

Autonomiškumas. Šiuo terminu yra apibūdinami prietaisai, kurie leidžia aprūpinti patalpas energija, nereikalaujant pastovaus pajungimo prie bendrų arba viešųjų komunikacijų. Dujiniai katilai, nors ir gali būti prijungti prie centrinio dujotiekio, tačiau nepriklauso vien nuo jo. Juos taip pat sėkmingai galima naudoti, įsirengus autonominę dujinę sistemą arba tiesiog pajungus dujų balioną, ten kur poreikis nėra didelis, pavyzdžiui, sodo namelyje.

Aukštas naudingumas. Dujiniai katilai pasižymi labai aukštu naudingumo koeficientu, kuris įprasta viršija 90 %. Kalbant apie kondensacinius dujinius katilus, tai ten skaičiai būna dar įspūdingesni. Pagal šį rodiklį, šie šilumos šaltiniai neabejotinai lenkia daugelį sprendimų, naudojančių kitas kuro rūšis. Be to ir išmetamųjų dujų tokiose agregatuose lieka labai mažai, nes praktiškai visos dujos sudega katile.

Ilgas tarnavimo laikas. Žinoma šis rodiklis labai priklauso nuo naudojimo ir priežiūros, tačiau neabejotinu dujinių katilų pliusu yra galimybė remontuoti ir keisti susidėvėjusias dalis. Tai neabejotinai leidžia prailginti viso įrenginio tarnavimo laiką, kuris kokybiško katilo atveju gali siekti iki 20-25 metų.

Kompaktiškumas. Net ir didelėms patalpoms skirtų agregatų gabaritai būna ganėtinai nedideli tad jiems nebūna sudėtinga rasti tinkamą montavimo vietą. Be to, dujinė įranga nereikalauja specialios katilinės įrengimo, tad jei kalba eina apie sodybą arba sodą, tai katilą galima montuoti ten kur būtų patogiausiai atlikinėti darbus.

Naudojimo paprastumas. Šiuolaikinių dujinių katilų technologijos leidžia juos eksploatuoti praktiškai be žmogaus įsikišimo. Automatinės įsijungimo ir išsijungimo sistemos, dujų atjungimas dingus liepsnai ir kitos saugumo sistemos, sumažina nelaimingų atsitikimų riziką iki minimumo. Dujų katilų nereikia valyt ar rūpintis kuro papildymo (nebent laikas nuo laiko pakeisti balioną jei naudojate tokio tipo šildymo sistemą). Svarbu tik laikas nuo laiko pasirūpinti įrangos patikrinimu ir einamuoju remontu.

Related Posts