Ar tikrai verta? Išbandome lakštines veido kaukes

https://www.freepik.com/free-photo/medium-shot-woman-taking-selfie_12892167.htm#fromView=search&page=3&position=14&uuid=d54453fd-8950-4ade-85d9-3115ca4728dc

Iš Pietų Korėjos į mūsų kasdienę odos priežiūros rutiną atkeliavusios lakštinės veido kaukės tapo tikra grožio industrijos sensacija. Šios plonyčiame serume ar esencijoje išmirkytos kaukės žavi savo patogumu ir įspūdinga ingredientų įvairove. Tačiau ar iš tiesų jos daro stebuklus? Ar jų teikiamas efektas vertas kainos ir ar lakštinės veido kaukės pateisina lūkesčius? Nusprendžiau tai išsiaiškinti pati ir išbandžiau keletą skirtingų populiarių lakštinių veido kaukių.

Patogumas – pirmasis privalumas 

Pirmas įspūdis – didelis patogumas. Jokių tepimų rankomis, jokių sunkiai nusiplaunančių mišinių ar ilgų laukimo minučių. Tereikia išpakuoti kaukę, uždėti ant švaraus veido, pasimėgauti 15-20 minučių atpalaiduojančios procedūros ir nuimti. Jokio papildomo valymo ar plovimo nereikia. Patogumas ir greitas efektas – tai tikrai dideli lakštinių kaukių privalumai užimtiems ar laiko sau neturintiems žmonėms.

Pastebimi rezultatai 

Tačiau kalbant apie patį efektą – jį įvertinti kiek sudėtingiau. Visos bandomos kaukės paliko odą pamaitintą ir sudrėkintą, suteikė jai švytėjimo. Hialurono rūgštį savo sudėtyje turinčios kaukės ypač pagerino odos elastingumą, oda atrodė putlesnė, mažiau pastebimos smulkios sausumo linijos. Kaukės su arbatmedžio ekstraktu puikiai numalšino nedidelius sudirgimus ir tinka probleminei odai. O kaukės su sraigių sekretu suvienodino odos atspalvį, sumažino raudonį ir paliko odą švytinčią.

Ne kasdienybės ritualui, bet kaip papildoma priežiūra 

Ar lakštinės kaukės gali pakeisti įprastą veido priežiūros rutiną? Tikrai ne. Jos neturėtų būti naudojamos kaip kasdienis produktas. Tai greičiau puikus odos būklę papildantis ir palaikantis ritualas. Didesniam efektui reikėtų orientuotis į reguliarią rutiną, o lakštinę veido kaukę naudoti kaip malonų odos palepinimą 1-2 kartus per savaitę ar prieš ypatingą progą, kai norisi greito veido odos atgaivinimo.

Ar iš tiesų verta? 

Taigi, ar jos vertos kainos ir dėmesio? Mano verdiktas – taip. Nors ir nepakeičiančios visapusiškos odos priežiūros, tačiau lakštinės veido kaukės turi savų privalumų. Tai puikus būdas greitai atstatyti odos drėgmę, sušvelninti smulkias linijas bei suteikti jai sveiką švytėjimą. Daugybė skirtingų sudėčių leidžia rinktis veido kaukę pagal individualius poreikius, tad kiekvienas gali rasti sau tinkamiausią.

Related Posts