KOKIUS KARKASŲ MONTAVIMO PROFILIUS PRAKTIŠKIAUSIA NAUDOTI?

Įvairių plokščių tvirtinimui yra būtini profiliai, nes be jų neįmanoma tvirtinti karkasines sistemas. Jie naudojami tada, kai montuojame pertvarų, sienų apkalų ir kitokius karkasus. Dažniausiai tam yra ieškoma metalinių profilių, nes jie yra ilgaamžiai ir labai patvarūs, patogūs montuoti.

Kaip pasiruošti gipso kartono plokščių montavimui į metalinius profilius?

Gipso kartono konstrukcijų karkasas dėl stabilumo ir ilgaamžiškumo yra montuojamas iš metalinių profilių. Jeigu karkasas nesilaikytų stabiliai, jame atsirastų įtrūkimų, kurie pakenktų galutinei apdailai. Prieš pradedant montuoti metalinį pertvaros karkasą, patalpa, kurioje vyksta apdailos darbai, turi būti kaip reikiant išvalyta.

Ant švarių grindų paviršiaus nubrėžiamas būsimos pertvaros kontūras, nurodant kur joje bus angos. Pagrindas ant kurio bus montuojamas karkasas, turi būti tinkamai išlygintas, kad tarp jo ir profilio neliktų nė menkiausio tarpelio. Jei pagrindas vis dėlto dar nėra pakankamai lygus, esamus trūkumus būtina pašalinti, naudojant tinką, glaistą ar kitokias sandarinimo priemones.

Kokios yra metalinių profilių rūšys?

Karkasų montavimui yra naudojami įvairios paskirties metaliniai profiliai. Jie yra skirstomi į sieninius, lubinius, profilius, skirtus garso izoliacijos pertvaroms. Sustiprinti profiliai yra naudojami durų angų įrengimui ir kitais tikslais.

Iš ko gaminama dauguma profilių ir koks jų storis?

Dauguma profilių yra gaminami iš cinku padengto plieno. Pats mažiausias profilio skardos storis siekia 0,6 milimetro, o sustiprintų profilių skardos storis siekia porą milimetrų, kas garantuoja patikimą karkaso stabilumą. Vardan taupumo kartais pasirenkami kuo plonesni profiliai, kurie kainuoja pigiau, tačiau tai neišmintingas žingsnis, nes su jais yra sunkiau sumontuoti stabilią konstrukciją.

Nuo ko priklauso karkasui reikiamų profilių skaičius?

Apdailos darbams reikiamų profilių kiekis tiesiogiai priklauso nuo montuojamo karkaso aukščio bei ilgio, jo paskirties – ar tai yra sieninis, ar lubų, ar pertvaros karkasas, nuo to kiek jame numatyta angų ir kokios plokštės apkalai bus naudojamos.

Svarbiausia yra tai, kad profiliai būtų tinkamo storio, kad juos tvirtinant jie nelinktų, o juos priveržiantys varžtai ir kitos tvirtinimo detalės juose tvirtai laikytųsi. Tik tada konstrukcija laikysis tikrai stabiliai.

Related Posts