Domeno atnaujinimas: kaip perkelti svetainę į naują domeną?

Ar atėjo laikas savo svetainei suteikti naują pradžią su nauju domenu? Nesvarbu, ar keičiate prekės ženklą, ar gerinate SEO, ar renkatės įsimintinesnį domeno vardą, svetainės perkėlimas į naują domeną gali būti svarbus žingsnis. Tačiau tai neturi būti bauginantis procesas. Šiame išsamiame vadove supažindinsime jus su svarbiausiais veiksmais, pateiksime pavyzdžių ir net naudingų diagramų, kad perėjimas būtų sklandus ir sėkmingas.

Nuo ko pradėti? Skaitykite toliau

1. Tinkamas naujas domenas: Jūsų pokyčių pagrindas

Tobulo naujo domeno pasirinkimas sukuria sėkmingos migracijos pagrindą. Apsvarstykite domeno vardą, kuris atitiktų jūsų prekės ženklą ir būtų lengvai įsimenamas lankytojams. Pavyzdžiui, jei jūsų verslo pavadinimas yra „Nišiniai kvepalai”, naujas domenas, pavyzdžiui, „Nisiniaikvepalai.lt”, gali būti puikus pasirinkimas. Šie bei kiti domenai, kurie yra su raktažodžiu yra parduodami aktyvioje nuorodoje.

2. Atsarginė kopija saugumui užtikrinti

Prieš imdamiesi migracijos, visiškai sukurkite atsarginę svetainės kopiją. Tai reiškia, kad išsaugokite visus failus, duomenų bazes ir turinį. Galvokite apie tai kaip apie draudimo polisą; jei perkėlimo metu iškiltų kokių nors problemų, galėsite greitai atkurti pradinę būseną.

3. Naujo domeno nustatymas: Priegloba ir daugiau

Turėdami naują domeną, nustatykite jam prieglobą ir sukurkite naują svetainės katalogą. Šiame etape taip pat labai svarbu įdiegti turinio valdymo sistemą (TVS) arba svetainės kūrimo platformą. Pavyzdžiui, priklausomai nuo svetainės poreikių, galite pasirinkti „WordPress”, „Wix” arba „Shopify”.

4. Pranešimas paieškos sistemoms

Informuoti paieškos sistemas apie domeno pakeitimą yra labai svarbu, kad išlaikytumėte savo SEO pozicijas. Norėdami pateikti adreso pakeitimo užklausą, naudokitės „Google Search Console”. Tai padės paieškos sistemoms atpažinti perkėlimą ir perkelti jūsų SEO reitingus į naująjį domeną. Štai pavyzdys, kaip pateikti pakeitimo prašymą:

Adreso pakeitimo prašymo pateikimas

  • Įgyvendinkite 301 nukreipimą

Labai svarbu nustatyti 301 nukreipimą iš senojo domeno į naująjį. 301 nukreipimas informuoja tiek naudotojus, tiek paieškos sistemas, kad senieji URL visam laikui persikėlė į naujuosius. Taip išsaugomos jūsų SEO pozicijos ir užtikrinamas sklandus perėjimas lankytojams. Toliau pateikiama schema, kurioje parodyta 301 peradresavimo eiga:

  • Atnaujinkite vidines nuorodas ir išteklius

Nepamirškite atnaujinti visų vidinių svetainės nuorodų, kad jos nukreiptų į naująjį domeną. Taip pat atnaujinkite visus paveikslėlius, skriptus ir išteklius, kad jie atspindėtų naujojo domeno URL. Pavyzdžiui, jei turėjote tokią nuorodą kaip „http://jusudomenas.lt/blog”, dabar ji turėtų būti „http://jusunaujasdomenas.lt/blog”.

  • Išorinės nuorodos ir atgalinės nuorodos

Kreipkitės į svetaines, kuriose pateikiamos nuorodos į senąjį domeną, ir paprašykite atnaujinti nuorodas į naująjį domeną. Taip užtikrinsite, kad atgalinės nuorodos ir toliau nukreiptų lankytojus į jūsų svetainę. Be to, 301 nukreipimą galite naudoti atgalinėms nuorodoms, kurias mažai kontroliuojate, tvarkyti.

  • Praneškite ir bendraukite

Informuokite nuolatinius lankytojus, klientus ir prenumeratorius apie domeno pakeitimą. Išsiųskite el. laiškus, paskelbkite socialiniuose tinkluose arba pridėkite pranešimą savo svetainėje. Pateikite aiškias instrukcijas, kaip jie gali pasiekti naująją svetainę.

Related Posts