KAS GERIAU SUGEDUS SPYNAI: JĄ REMONTUOTI, AR PIRKTI NAUJĄ?

Kai netikėtai sugenda spyna ir ima stumti į neviltį, tada natūraliai kyla klausimas: ką daryti, sugedusią spyną remontuoti ar nebesiterlioti su ja ir įstatyti naują. Šaltu protu įvertinus, yra du variantai. Jei spyna jau pasenusi, neapsimoka su ja kuistis, o jeigu nesena, tada verčiau ją remontuoti. Įmonės Spynų Meistras darbuotojai visada tiksliai patars, kokį variantą rinktis atsidūrus keblioje situacijoje ir paskui padės kilusią problemą pašalinti?

Kokį perspėjimo ženklą gali duoti netikėtai pradėjusi strigti durų spyna?

Jei jūsų durų spyna yra nesena ir staiga ėmė strigti – tai gali būti rimtas perspėjimas apie galimą mėginimą įsilaužti į jūsų butą ar namus, nes spynos dažniausiai ima gesti dėl per didelio jėgos panaudojimo. Kartais tai gali būti netyčinis ir paties šeimininko veiksmas, tačiau vis dėlto, kaip rodo gyvenimiška praktika, dažniausiai tai būna įsilaužėlių bandymo patekti į vidų įrodymas.

Kadangi vagys gali rizikuoti pakartoti savo žygį, tokią sugadintą spyną vis dėlto derėtų suremontuoti, o užvis geriausia būtų ją pakeisti nauja. Tada daugiau garantijos, jog jūsų namų turtas bus patikimai apsaugotas.

Kokią žalą durims gali padaryti neremontuojama jų spyna?

Jeigu ilgą laiką nesiryšite remontuoti nepatikimos spynos, šis gedimas paskui gali padaryti nepataisomą žalą ir pačioms durims. Pagrindinis to įrodymas – neteisinga skląsčio pozicija, tada atsiranda įbrėžimai staktoje, ir net pačiose duryse. Iškyla tiesioginis pavojus pačiam raktui, nes jei yra sugadinta vidinė spynos dalis, tada raktui tenka atlaikyti didesnį krūvį, kas dažniausiai baigiasi rakto lūžimu spynos viduje. O tada be avarinio durų atrakinimo, kuris sukelia daug papildomų keblumų, neišsiversi.

Kada sulūžusi durų spyna gali kelti net mirtiną pavojų?

Nepatikimai veikianti durų spyna kartais gali tapti grėsmingu kliuviniu tada, kai dėl išgyvenimo galimybės yra svarbi kiekviena akimirka. Pavyzdžiui, gaisro metu užsikirtusi durų spyna gali sukelti mirtiną pavojų, kai ugnies židinyje atsidūrę žmonės negali ištrūkti iš pavojingos zonos. Todėl geriau su durų spynų gedimais geriau nejuokauti ir nebandyti Fortūnos kantrybės.

Related Posts