Kaip sukurti jaukumą namuose, pasitelkiant keturis pagrindinius pojūčius?

Visur gerai, bet namuose geriausia – posakis, kuriuo vadovaujasi didelė dalis visuomenės. Nors namai iš prigimties asocijuojasi su šiluma ir jaukumu, visada šiuos jausmus galima sustiprinti. Šiuo atveju, labai paranku atsižvelgti į pagrindinius žmogiškuosius pojūčius. Kaipgi jie susiję su gera namų atmosfera?

Regėjimas

Vis dažniau pastebima, kad netvarkingi namai vargina mus, sudaro prielaidą neproduktyvumui. Dėl šios priežasties labai svarbu turėti organizacinę sistemą namuose, kuri padės išvengti besimėtančių daiktų, sukurs vizualinį jaukumą. Kitas svarbus dalykas – spalvų paletės ir tekstūrų pasirinkimas. Geriau įsirenginėdami namus nesivaikykite naujausių tendencijų, stenkitės ieškoti tokių pasirinkimų, kurie ne tik būtų klasikiniai, bet ir patenkintų Jūsų asmeninį stilių. Personalizuotas, suasmenintas namų interjeras net be papildomų priemonių atrodo labai jaukiai, dažną tokioje aplinkoje staiga užklumpa teigiamos emocijos.

Uoslė

Jei galvojate, kad ties vizualiniais aspektais namai atitinka visus kriterijus, pravartu apsvarstyti kitus pojūčius ir jų sustiprinimo galimybes. Įvairūs namų kvapai gali suintensyvinti uoslės pojūčius. Čia taip pat svarbus asmeninės pasaulėjautos įtraukimas – žinodami, kokie kvapai Jūsų namams tinka, tikrai nudžiugsite. Nesvarbu, ar tai žvakės, ar smilkalai, atsižvelkite į sezoniškumą. Apelsinas ir cinamonas – žiemos aromatai, o gėlės ir eukaliptas reprezentuoja gamtos atgimimą (arba šiltuosius mėnesius). Svarbu žinoti ir tai, kad dauguma kvapių detalių neretai patenkina ir vizualinės estetikos poreikį. Pavyzdžiui, “Mažoji Indija” asortimente galima rasti smilkalų, kuriems pritaikytos smilkalinės kuria tiek krioklio, tiek laivo dūmų judėjimo efektą.

Klausa

Nors pagrindiniai pojūčiai, per kuriuos mėgstama kurti jaukumą namuose yra uoslė ir rega, vidinė šiluma gali atsirasti ir kitais būdais. Mėgstantiems klausytis daug naujos, įvairių žanrų muzikos, rekomenduojama pasirūpinti kokybiška garso sistema. Tiek tvirtos kolonėlės, tiek vintažinis patefonas kuria unikalią atmosferą – juk mylimi kūriniai gali padėti atsipalaiduoti po sunkios dienos. Vėlgi, pasirinkimas namuose turėti patefoną ar CD grotuvą leidžia šį kampelį be galo suasmeninti. Muzikos įrašų rinkimas gali patapti linksma pramoga, o šių laikymas ne tik paįvairins asmeninį laiką namuose, bet ir sudomins svečius.

Skonis

Kalbant apie skonį, daugumai mūsų šis pojūtis retai kada siejasi su jaukumu. Žinoma, tikrai galima atrasti smulkių detalių, kurios ne kiek namus paverčia jaukiais, bet sukuria tą magišką jausmą, leidžiantį pasidžiaugti gyvenimo pilnatve. Tai padaro tiek dažnai gaminamas šiltas maistas, tiek intensyvių prieskonių naudojimas, tiek patogus ir greitas ingredientų pasiekimas. Juk kiekvienam žmogui malonumai gali būti skirtingai suvokiami, todėl būtina žvelgti į savo asmeninį požiūrį ir bandyti jį maksimaliai išpildyti, nepamirštant savo skrandžio palepinti kokybišku ir gardžiu maistu.

Related Posts