KADA DARBE YRA BŪTINA MŪVĖTI PIRŠTINES?

Kai dirbama su aštriais ar įkaitusiais daiktais, arba mikrobiologiškai pavojingoje aplinkoje, tada yra būtinos apsauginės pirštinės, kurios ne tik puikiai apsaugo rankas, bet ir garantuoja patogų darbo atlikimą.

Kodėl darbuotojai dažnai nori darbe išvengti pirštinių nešiojimo?

Darbdaviams tikriausiai yra ne sykį tekę išklausyti darbuotojų niurzgėjimo dėl to, kad neva darbinės pirštinės jiems trukdo suimti smulkesnius daiktelius, arba ima slysti liečiant slidžius paviršius. Taip pat skundžiamasi, kad šios pirštinės neleidžia rankų odai kvėpuoti, todėl ji greit sudrėksta nuo prakaito.

Dar teigiama, jog darbo pirštinės yra nepatogios, smunka nuo rankų, todėl jas nuolat reikia užtempti atgal. Įtikinėjama, jog vis dėlto kur kas lengviau yra dirbti plikomis, o ne pirštinėtomis rankomis.

Kodėl vis dėlto svarbu yra tam tikruose darbuose mūvėti pirštines?

Kad vis dėlto verta atitinkamuose darbuose mūvėti apsaugines pirštines, patvirtina statistiniai duomenys, rodantys jog rankų sužalojimo rizika sumažėja net 60 procentų. Be to, jos apsaugo ne tik nuo netikėtų sužeidimų, bet ir prisideda prie švarių rankų išsaugojimo, kas leidžia išvengti susilietimo su virusais ir bakterijomis, cheminio ir fizinio nusideginimo.

Aišku, pirmiausiai reikia žinoti, kokios pirštinės kokiems darbams dirbti yra skirtos, tada parinkti pačias patogiausias konkretiems darbo veiksmams atlikti. Tada tikrai pavyks garantuoti ne tik rankų saugumą, bet ir lengvą darbų atlikimą.

Kokios yra dabartinės darbinės pirštinės?

Darbinės pirštinės yra gaminamos laikantis naujausių šiuolaikinių technologijų, kurios šiuos gaminius padaro itin plonus ir patvarius. Pavyzdžiui, pirštinės, kurių audinyje yra naudojamas grafenas, yra neišpasakytai tvirtos, nes ši medžiaga yra net porą šimtų kartų tvirtesnė už plieną ir kietesnė už deimantą. Ji leidžia gaminti pirštines, neįpinant į jas nei stiklo pluošto, nei plieno siūlelių. Be to, grafenas pasižymi dar ir antibakteriniu poveikiu, jo neveikia ultravioletiniai ir infraraudonieji spinduliai.

Kaip apsauginės darbo pirštinės yra skirstomos pagal paskirtį?

Pagal paskirtį darbinės pirštinės yra skirstomos taip: nuo mechaninių sužeidimų, nuo karščio ir ugnies, nuo šalčio, nuo cheminių medžiagų ir mikroorganizmų, nuo jonizuojančios spinduliuotės ir radiacijos, nuo vibracijos. Sąrašą baigia suvirintojams skirtos pirštinės.

Related Posts