Google algoritmas, kodėl jis svarbus SEO?

Skaitmeniniame amžiuje sėkmę lemia tai, kad esate randamas internete. Todėl svetainių savininkai turi suprasti, kaip veikia „Google” algoritmas, kad užtikrintų, jog jų svetainė būtų matoma taip, kaip nusipelno. Paieškos sistemų optimizavimo (SEO) specialistai gerai išmano algoritmo subtilybes ir naudoja jį siekdami geriausių rezultatų savo klientams. Šiame tinklaraščio įraše nagrinėsime, kuo ypatingos SEO PASLAUGOS.

Kaip veikia algoritmas?

„Google” algoritmas – tai nuolat tobulėjantis instrukcijų rinkinys, kurį paieškos sistema naudoja nustatydama, kurios svetainės turėtų būti rodomos pirmosios paieškos rezultatuose. Algoritmas, reitinguodamas svetaines, atsižvelgia į daugybę veiksnių, įskaitant turinio kokybę, nuorodų profilį, patogumą mobiliesiems įrenginiams, raktinių žodžių naudojimą ir daugybę kitų rodiklių. Tai reiškia, kad svetainių savininkai turi gerai optimizuoti savo svetaines, kad paieškos rezultatuose užimtų aukštesnes pozicijas.

Kodėl tai svarbu SEO?

Kaip minėta anksčiau, SEO specialistai nuolat stebi „Google” algoritmo pokyčius ir atitinkamai atnaujina savo strategijas. Taip yra todėl, kad jie žino, jog jei neatsiliks nuo naujausių algoritmo pakeitimų, jų galimybės pasiekti geras pozicijas gerokai sumažės. Be to, svetainės optimizavimas pagal „Google” gaires padeda užtikrinti, kad ji būtų rodoma paieškos rezultatų viršuje pagal atitinkamus terminus ir frazes – tai reiškia, kad daugiau žmonių pamatys jūsų turinį arba produktų ir (arba) paslaugų pasiūlymus.

SEO paslaugos – ar verta investuoti? Jei trūksta žinių patiems?

Kaip ir bet kur kitur, norint atlikti darbą kokybiškai, reikalingos atitinkamos žinios bei kompiuterinis raštingumas. Todėl norint tinkamai optimizuoti svetaines pagal „Google” reikalavimus, būtų geriau jog seo paslaugos būtų užsakomos pas profesionalią agentūrą. Taip galėsite išvengti klaidų, kurias gali sukelti nežinojimas, tuo pačiu galite sutaupyti laiko ir pinigų.

Atminkite, jog SEO yra labai dinamiška sritis. Nuolat atnaujinami algoritmai, todėl seo paslaugos visada bus naudingos – net jei esate patyręs IT specialistas.

Dažniausiai daromos naujokų klaidos:

  • Netinkamas raktažodžių naudojimas.
  • Nepakankamas nuorodų kiekis arba nuorodos iš nekokybiškų ( kenksmingų) svetainių.
  • Netinkamai/ nekokybiškai parašytas tinklapio turinys.
  • Lėtas tinklapio krovimo greitis. Tai gali lemti aibės priežasčių.
  • Svetainės nepritaikymas mobiliesiems įrenginiams.
  • Netinkamai optimizuota svetainė ( per dideli failai, per didelis raktažodžių kiekis, daug nesuindeksuotų puslapių ir kt).

Related Posts