Kaip sukomplektuoti virtuvės baldus?

Kad ir kokiame virtuvės planavimo etape esate, labai svarbu suprasti, kaip planuoti virtuvės išdėstymą. Virtuvės išplanavimas yra pagrindas, ant kurio sukasi visa kita virtuvėje, o pasirinkus tinkamą jūsų namams, jūsų kulinarinė erdvė taps jūsų mėgstamiausia namų dalis. Virtuvė dažnai vadinama namų širdimi ir dėl geros priežasties; jis jau seniai pranoko vieną maisto gaminimo funkciją ir dabar gali būti naudojamas bendravimui, gyvenimui, valgymui, darbui ir žaidimams. Mokymasis suprojektuoti virtuvę – tai yra tiek estetika, tiek praktiškumas, nes kas nori gerai funkcionuojančio, bet akiai neįkvepiančio išplanavimo? Arba išdėstymas, kuris atrodo puikiai, bet yra nepatogus judėti?

Prieš pradedant projektavimo procesą, svarbiausia suprasti, kaip virtuvė bus naudojama. Tai yra pagrindinis požiūris, kurio turi laikytis bet kuris architektas. Virtuvė negali būti tik likusi erdvė arba erdvė, kurią reikia apibrėžti projekto pabaigoje. Dizaineriai turi suprasti, kad virtuvėje yra įvairių srautų ir skirtingų darbo zonų, kurias reikia integruoti visame projekte.

Be kliento pageidaujamo stiliaus ar dizaino, svarbu apibrėžti modulį, kuris optimizuotų našumą ir sumažintų skirtingų dalių gamybos sąnaudas. Tokiu būdu prieš apibrėžiant erdvę, kurioje jie bus, nustatomi visų virtuvės komponentų išmatavimai. Darbo vietos ir srautas.

Yra keletas tyrimų, kurie apibrėžė 5 bendrąsias virtuvės sritis:

  • Sandėlio zona: maisto saugojimo vieta, konservai, šaldytuvas.
  • Sandėliavimo vieta: buitinė technika, indai, virtuvės reikmenys.
  • Kriauklės sritis: valymo zona.
  • Paruošimo sritis: idealiai tinka didelė stalviršio vieta darbui.
  • Virimo zona: viryklė ir orkaitė.

Sandėliukas, kriauklė, ruošimo ir gaminimo zonos yra nuolat sujungtos ir susijusios su kuo efektyviausiu patiekalo ruošimo procesu. Kriauklė, ruošimo ir virimo zonos sudaro siaurą trikampę darbo zoną, kuri veda į įvairių tipų virtuves.

Norint tinkamai sukomplektuoti virtuvės baldus yra labai svarbūs jūsų virtuvės išmatavimai ir labai apgalvoti sprendimai kur kas bus sudėta jūsų virtuvėje. Komplektavime yra labai svarbu vietos užpildymas, tad stenkitės nepalikti tarpų ar tuščių erdvių. Taip pat labai svarbu tam tikrus dalykus sukomplektuoti kartu, kaip pavyzdys orkaitė su mikrobangų krosnele, jos turi būti viena ant kitos, arba viena šalia kitos, bet ne išskirstytos skirtinguose virtuvės kampuose. Daugiau informacijos patoguspirkimas.lt.

Related Posts