Kai kuriems dalykams jausti nostalgiją yra malonu. Kai važiuojame aplankyti savo tėvus, visada tuose namuose jaučiamės maloniai, prisimename įvairius nutikimus, kaip augome tuose namuose ir panašiai. Neretu atveju, kad laikas būtų linksmai praleistas, prisigalvojame pačių įvairiausių žaidimų, kurie tinka visai šeimai, tai gali būti šarados, stalo žaidimai arba įvairūs žaidimai su kortomis. Pastarieji labiausiai kelia nostalgiją, nes dar būdami maži su tėvais ne kartą esame žaidę įvairius kortų žaidimus. Tad kokie žaidimai vis dar yra populiarūs ir šiomis dienomis, norime plačiau papasakoti šiame straipsnyje.

Durnius

Tai vienas iš tų žaidimų, kurį mėgsta daugelis, nes taisyklės nėra labai sudėtingos, retu atveju kada galima sukčiauti, todėl dažniausiai laimėtojas pergalės visada nusipelno. Aišku, kai kas gali sakyti, kad laimėti gali tas, kam pasiseka gauti tinkamas kortas, tačiau šį žaidimą perpratus galima laimėti ir su tokiomis kortomis, kurios nėra pačios geriausios. Kai kurie dažnai susidaro strategijas, net jei ir turi pakankamai geras kortas, žaidimo pradžioje jų neatiduoda, o tik įpusėjus pradeda jas leisti, o priešininkui tai gali tapti rimta problema, kurią įveikti kartais tampa pakankamai sunku ar net neįmanoma.

Karas

Tai vienas nesudėtingiausių kortų žaidimų, kurį gali žaisti visa šeima, net ir su labai jaunais vaikais, svarbu, kad tik jie pažintų kortas ir suprastų, kuri yra didžiausia, kai vienoje krūvoje jų yra kelios. Šį žaidimą turi žaisti mažiausiai du žmonės, o jų skaičius gali būti neribotas, bet aišku, kuo daugiau kortų yra rankose, tuo yra įdomiau. Šiame žaidime per daug strateguoti ar skaičiuoti nepavyks, nes visada žaidžiama užverstomis kortomis ir daugiausia sėkmę lemia tai, kokios kortos yra rankose ir kaip jos išsidėsto visame žaidime. Tokie kortų žaidimai nėra sunkūs, tad puikiai gali atpalaiduoti ir išblaškyti niūrias mintis.

Kiti kortų žaidimai

Verta žinoti ir tai, kad kortų žaidimai gali būti žaidžiami ne vien tik standartinėmis kortomis. Galbūt jų didelio pasirinkimo anksčiau ir nebuvo, tačiau jie šiais laikais yra populiarūs ir dažna šeima ar draugų kompanijos jas renkasi praleisti vakarą. Su kortomis neretai būna išleisti ir įvairūs stalo žaidimai, jie gali būti įvairūs, pradedant su mistiniais motyvais, kai iš pateiktų kortų reikia atspėti, kas padarė nusikaltimą arba klausimų žaidimai, kur kortelėse yra užduodami tam tikri klausimai, į kuriuos atsakant teisingai galima laimėti žaidimą. Taip pat kortų žaidimai gali susidėti vien tik iš kortų, tai gali būti žaidimas Uno. Jame reikia išsimesti visas turimas kortas kaip įmanoma greičiau ir taip laimėti žaidimą.

Related Posts