BIM projektai: ką svarbu žinoti prieš pasirenkant?

Šiuolaikinės technologijos daugelį darbų mums leidžia atlikti ne tik lengviau, bet ir sutaupant laiką. BIM projektavimo dėka klientams reikia ne tik mažiau laiko skirti konsultacijoms su specialistais, bet ir statyboms biudžeto užtenka kur kas mažesnio. Tačiau ką apie BIM projektavimą reikia žinoti, jog statybos būtų sėkmingos?

Padeda sumažinti laiko ir išlaidų kaštus

Pirmas dalykas, ką turėtumėte žinoti – BIM projektai padeda sumažinti ne tik statybų terminus, bet ir išlaidų kaštus. Naudojant BIM modeliavimą galima lengvai išvengti klaidų, kurios modeliuojant kitu būtų nebūtų pamatytos. Taigi, kadangi BIM projektavimas padeda numatyti klaidas, galima sakyti, jog tokiu būdu projektai tampa kur kas paprasčiau suprojektuojami realiame gyvenime, nes jau aišku, ką daryti, kad išvengti tam tikrų klaidų. Tai padeda ne tik sutrumpinti laiką, bet ir išlaidas.

Kur kas paprastesnis komunikavimas

Dar viena priežastis, kodėl daugelis renkasi BIM paslaugos, tai komunikacija. Žinote, kaip sudėtinga rasti laiko, kurį būtų galima skirti specialistui projekto apžiūrai ir detalių aptarimui? Dėka BIM paslaugų apie tai galima negalvoti. BIM modeliavimas padeda klientams iš karto peržiūrėti tai, ką atlieka specialistai. Tokiu būdu jie gali ne tik iš karto viską komentuoti, bet ir palikti pastabas, jeigu jų turi.

Ne kiekvienas specialistas padės sutaupyti

Atkreipkite dėmesį į tai, jog bet kurioje srityje galima pasidžiaugti ne tik patyrusiais specialistais, bet ir mėgėjais bei pradedančiaisiais, kurie kol kas nežino, ką daro. Deja, bet dėl to ne kiekvienas džiaugiasi gera patirtimi. Kai kurie užsisakę BIM projektavimo paslaugas ne tik gailisi, jog sugaišo laiką, bet ir be reikalo išleido pinigus. Todėl prieš pasirinkdami specialistą pasidomėkite, kas jis toks ir kiek laiko teikia šias paslaugas.

Kaina

Kitas dalykas, kurį turite žinoti – kaina atsiperka. Nors BIM modeliavimas kainuoja, neretai atsižvelgiant į tai, kiek padeda sutaupyti projektavimas, galima teigti, jog išlaidos atsiperka. Taigi, jeigu domina BIM projektai, nesidrovėkite ir išbandykite.

Related Posts