Koučingo etikos normos – ką turėtumėte žinoti?

Koučingo etika yra kaip Konstitucija įstatymų leidėjams. Etika yra moralės poveikio elgesiui, moralės standarto ir jo įtakos trenerio elgesiui tyrimas. Koučingo elgesio kodeksas susideda iš moralinių principų, reglamentuojančių tinkamą trenerio elgesį santykiuose su savo klientu.

ICF etikos kodeksas sukuria profesionalią aplinką, kas yra koučingas ir kokias ribas turi atlikti treneris. Koučingas nėra kažkas, ką kas nors gali dirbti vien dėl to, kad dirbo dvidešimt metų ir nori pasidalinti patirtimi bei su darbu susijusiomis žiniomis su kitais. Tie, kurie yra treneriai, turi atitikti griežtus mokymo, mokymosi ir koučingo žinių demonstravimo, trenerio įgūdžių vertinimo, nacionalinių testų išlaikymo ir Koučingo elgesio kodekso ir etikos standartų nustatytų standartų reikalavimus.

Pritaikyta pagal Gavazzi koučingo principus:

Savarankiškumas: gerbti savarankišką kliento gebėjimą priimti sprendimus; minčių ir veiksmų laisvė; klientai gali laisvai elgtis taip, kaip pasirinko (tikslus ir sprendimus).

Nauda: naudos kitiems ir atsakomybės daryti gera prisiėmimas; suteikdamas geriausius trenerio įgūdžius (buvimą šiuo momentu).

Nepiktybiškumas: koučingo kompetencijos demonstravimas; tinkamų ribų išlaikymas; teikiant naudą klientui.

Ištikimybė: būti įsipareigojęs; buvimas akimirkoje su klientu; būti patikimam ir ištikimam; vengti interesų konfliktų, galinčių pakenkti koučingo procesui ar rezultatams; informacijos konfidencialumas ir koučingo sutarties laikymasis (susitikimų laikas, vieta, skambučiai ir tolesni veiksmai).

Teisingumas: neužsiima jokiomis diskriminacijos formomis.

Aukščiau pateiktų punktų taikymas aiškiai nustato filosofinę etikos sistemą koučingo atžvilgiu.

Teisėje ir etikoje (Williamsas ir Andersonas) autoriai aiškiai apibrėžia skirtumą tarp terapijos, mentorystės, konsultavimo ir koučingo:

  • Terapija: žmogaus praeities traumos
  • Mentorystė: perėmimo mokymas ir darykite taip, kaip patarė mentorius
  • Konsultavimas: problemų sprendimas ir kompetencijos, strategijos ir metodikų teikimas
  • Koučingas: susidoroti su dabartine kliento situacija ir nukreipti link norimos ateities

Tai aiškiai parodo skirtumus tarp koučingo ir kitų nusistovėjusių praktikų, kurios šiandien yra įprastos darbo vietoje.

Kaip teigiama Board Certified Coach (BCC) etikos kodekse: Koučingas yra karjera, kai specialistai turi specializuotą išsilavinimą, mokymą ir patirtį, kad įvertintų klientų poreikius, bendradarbiautų su klientais ieškant sprendimų ir pasiūlytų strategijas, kurios padėtų asmenims ir organizacijoms siekiant nustatytų tikslų.

Related Posts