Darbuotojų paieška – ne tik per CV

Verslas – palaiko mus visus. Ne tik materialine prasme, kadangi tai yra uždarbio galimybė, tačiau taip pat ir moraline prasme, kadangi daugeliui turėti darbą reiškia ir kur kas daugiau siekti gyvenime, turėti tikslą, galiausiai, būti laimingu.

Raskite vienas kitą

Ne veltui darbdaviui ir darbuotojui rasti vienam kitą nėra paprasta. Juk dažniausiai tiek vienas, tiek kitas turi daug kriterijų, kurie yra keliami. Galiausiai, darbuotojų paieška remiasi į daugelį smulkmenų, kurios yra neatsiejamos nuo akcentų, o jie – lemia aplinką, kurioje žmogus jausis geriau arba ne taip gerai.

Ėjimas gyvai į įmones

Kai kuriems labiau patinka gyvas kontaktas, kadangi tuomet labiau pamatomos žmogaus vidinės savybės ir galima kur kas paprasčiau įvertina – ar jis tinka tam tikrai įmonei. Taigi, nors CV siuntimas yra įprasta praktika, tačiau vis daugiau žmonių eina tiesiai į įmones, kuriose kalbasi su vadovais arba personalo atrankos specialistais. Tuomet dažniausiai pasiprašoma pokalbio be siunčiamo CV. Kartais tai pasiteisina, o kartais ne, tad nėra vienos taisyklės, kuri apimtų visas įmones.

Kaip rasti darbuotoją?

Geros darbuotojo paieškos reikalauja laiko. Lygiai taip pat kaip ir žmogus, kurie ieško darbo, dažniausiai tam skiria labai daug laiko, kadangi reikia išanalizuoti smulkmenas, kurios lemia poreikius patenkinančios vietos radimą. Tačiau ieškoti vienam kito reikia realiai vertinant situaciją bei galimybes. Klaida yra kelti labai aukštus reikalavimus, kadangi jie gali užkirsti kelią geriems specialistams, kurie nepasitiki savimi. Apie darbuotojų paiešką galite sužinoti daugiau https://personalogrupe.lt portale

Kriterijai – per aukšti?

Žinoma, per aukštus kriterijus gali ne tik įmonės, kurios ieško geros komandos, tačiau taip pat ir darbuotojai, kurie gali siekti daugiau nei tai atitinka jų galimybes. Logiškumas yra svarbus visur, tad natūralu, kad reikia racionaliai vertinti tiek vienai pusei, tiek kitai savo poreikius bei tikslingai ieškoti vienai kitos.

Darbas daugeliui žmonių yra gyvenimo tikslas, kuriuo norisi sekti. Juk tai galimybė būti laimingu, žinoma, būti patenkintu savimi, galiausiai, pasitikėti savimi. Lygiai taip pat įmonei reikia žmogaus, kuris nori dirbti. Kartu galima pasiekti daugiau, o tai – visada gerai.

Related Posts