Internetinės parduotuvės. Kokią jų nauda?

elektronine parduotuvė

Internetinės parduotuvės

Daugybė apribojimų atsiradusių dėl pandemijos, šalyje paspartino naujų internetinių, elektronių parduotuvių atsiradimą. Šiai dienai praktiškai kiekvienas verslas nori būti internete, padaryti pardavimus savo elektroninėje parduotuvėje ir taip ištverti šį sunkų laikotarpį. Internetinė prekyba ypač išpopuliarėjo pastaruoju metu, nors užsienyje ji buvo įgavusi pagretį žymiai anksčiau. Internetinės parduotuvės atneša daug naudos tiek verslui, tiek patiems vartotojams. O kokia nauda, šiandien ir norime pasišnekėti, tiek iš verslo tiek iš vartotojo pusės. Tikimės, jog ši informacija bus naudinga, jei nuspręstumėte kurti savo el. parduotuvę.

Internetinių parduotuvių nauda verslui ir klientams

elektronine parduotuvė
Svarbu palyginti kainas skirtinguose puslapiuose
  • Mažesni administravimo kaštai, palyginti su fizinėmis parduotuvėmis. Pradžiai Jums nėra reikalingas nei sandėlys, ar visą dieną dirbantys darbuotojai. Prekiauti galite tiesiai iš namų, bent jau pradžioje, aišku priklausomai nuo daiktų specifikos.
  • Internetinės parduotuvės yra visą laiką, be perstojo prieinamos užsisakyti klientams prekes. Prie parduotuvių plėtros smarkiai prisidėjo paštomatų tinklai, kurie prekių užsakymą ir išsiuntimą daro dar patrauklesniu. Išsiųsti ar paimti prekes galite bet kuriuo paros metu, paštomatai paprastai yra statomi lauke, tad Jums nereikės dėtis nei veido kaukių, nei rodyti galimybių paso.
  • Skaitmenizacija Lietuvoje vis dar auga ir panašu, jog augimas laikysis keletą metų, o kai praeis pandemija, jau bus spėję susiformuoti nauji pirkimo įpročiai, kurie niekur nedings.
  • Kuomet fizinės parduotuvės yra uždarytos, arba smarkiai kritęs lankytojų skaičius, tai yra išsigelbėjimas pandeminiu metu. Juolab jog galite prekiauti kurioje tik norite šalyje, o internete galimybės yra beribės.
  • Klientams patogu pasilyginti skirtingas, to paties produkto kainas skirtingose parduotuvėse, tai leidžia sutaupyti pinigus. O ką jau kalbėti apie galimybes prekes užsakyti iš užsienio.

Internetinių parduotuvių minusai

  • Verslui, tai pirmiausia yra didelė konkurencija. Šia galimybe nori pasinaudoti beveik kiekvienas verslas, daug investuojama į reklamą, SEO paslaugas, bei marketingą. Taip pat internetinė parduotuvė, nelygi viena kitai, tad smarkiai gali skirtis ir jos sukūrimo kaštai, bei kokioje aplinkoje norite konkuruoti. Patariama pasižiūrėti, ir įsivertinti savo konkurencingumą prieš kuriant parduotuvę, o ne apie tai susimąstyti tik ją paleidus.
  • Klientams, tai grąžinimo atvejai. Tai nėra sudėtingas procesas, jeigu prekes užsakote Lietuvoje, tačiau jeigu prekes siunčiatės iš Kinijos, ar Amerikos, grąžinimo procesas gali prailgti, arba pardavėjas gali nesutikti grąžinti pinigų.

Svarbiausia atsirinkti Jums tinkamą elektroninę parduotuvę, kuri atitinka Jūsų poreikius. Patariame prieš užsakant prekes atsiliepimų paieškoti internete. Jei perkate prekes iš užsienio naudoti tik patikimas platformas kaip EBAY.

 

Related Posts