Kokie kondicionieriai namams yra geriausi?

Kokie kondicionieriai namams yra geriausi?

Kondicionierių paklausa kasmet mūsų šalyje tik auga. Taip yra dėl vis pingančių technologijų, kurios suteikia galimybę net paprastiems namų vartotojams įsirengti šiuos prietaisus ir butuose. Taip pat svarbų vaidmenį paklausos augimui  turi ir gerokai atšilęs klimatas, nes ir Lietuvoje jaučiame tropinius karščius. Jų metu, daugelis svajoja apie tai kaip būtų gera, po darbų ganėtinai vėsiuose biuruose, grįžti į namus, kuriuose oro temperatūra būtų taip pat komfortabili.

Tačiau nežiūrint į tai, jog kondicionierių pasiūla pastaruoju metu tikrai yra gerokai didesnė nei prieš dešimtmetį, išsirinkti tinkamą modelį ne visada būna lengva. Pasikliauti vien reklaminiais šūkiais ir dažnai internete šmėžuojančiais reklaminiais skydeliais gali būti kiek rizikinga. Tai ką reikėtų daryti, kad neapsirikti  ir išsirinkti tikrai gerą variantą?

Gero kondicionieriaus apibūdinimas

Kiekvienam žmogui, gero kondicionieriaus apibūdinimas gali būti skirtingas, tačiau dėl ko sutinka daugelis vartotojų, jog įrenginys turėtų pasižymėti šiomis savybėmis:

  1. Turėtų dirbti ganėtinai tyliai, kad nekeltų diskomforto;
  2. Neturėtų pūsti orą tiesiai į galvą ar kitas kūno vietas, taip sukeliant riziką persišaldyti;
  3. Galėtų ne vien atšaldyti patalpoje esantį orą, bet ir sušildyti jį, kai to prireikia;
  4. Turėtų būti ekonomiškas;
  5. Pasižymėtų ilgu eksploataciniu laikotarpiu ir dažnai negestų.

Suprantama, kad kiekvienas iš aukščiau išvardintų šiek tiek prisideda prie galutinės „idealaus“ įrenginio kainos. Be to, pasirinktus kriterijus gali atitikti ne vienas ir net ne 10 įrenginių. Ką daryti tuomet?

Kiti pasirinkimo kriterijai

Šiuolaikinių kondicionierių savybės tikrai neapsiriboja pagrindine jų funkcija ir daugelis įrenginių žengia žingsnį toliau, siūlydami gerokai daugiau, nei mes esame pratę įsivaizduoti, kalbant apie oro vėdinimą. Visgi pradedant paieškas, labai svarbu apsispręsti tiek dėl planuojamo išleisti biudžeto, tiek ir dėl kitų veiksnių, tokių kaip įrangos montavimo kainos. Lyginant įvairius pasiūlymus, svarbu būti objektyviems, ir jei viena įranga bus pigesnė už kitą, tačiau jos montavimas kainuos dvigubai brangiau, kuris variantas tuomet būtų geriausias? Todėl jokiu būdų nereikėtų „užkibti“ ant labai geros kainos pasiūlymo, po juo kartais gali slėptis ir kiti kaštai.

Related Posts