Varavimo mokykla ir kursai kiekvienam!

Vairavimo mokykla – ką reiktų žinoti?

Jeigu nusprendėte, jog Jums yra reikalingos vairavimo teisės, turbūt žinote, jog jas gauti reikalingas specialus pasiruošimas bei kursai kurie vyksta vairavimo mokykloje. Vairavimo mokykla – tai yra mokymo įstaiga, kuri specializuojasi vairuotojų mokymų ir paruošia juos egzaminams. Egzaminai dviejų tipų – teoriniai ir praktiniai. Teoriniuose kursuose yra mokomi tokie dalykai kaip: kelio ženklų supratimas, kaip elgtis kelyje, bei kokios dažniausiai daromos vairuotojų klaidos. Praktiniai egzaminai vyksta pačiose vairavimo mokyklose, jau išlaikius teorijos egzaminą. Kuomet turite išsilaikę šiuos abu egzaminus, lieka patys pagrindiniai egzaminai Regitroje. Šie egzaminai kelia daugiausiai baimės mokiniams, o mes amberpro.lt portalas rekomenduosime kaip palengvti mokymo įstaigos pasirinkimą.

Kurie vairavimo kursai man tinka?

Iš pradžių turite pasirinkti jums labiausiai tinkamą vairavimo mokyklą. Tai nėra lengva, ypač Sostinėje, kuomet yra didelė jų pasiūla. Vienas svarbiausių pasirinkimų kriterijų yra kaina, kursų greitis ( greitis taip pat priklauso kaip intensyviai mokykloje yra organizuojami vairavimo kursai), bei kokybė, kuri yra matuojama gerais atsiliepimais apie instruktorius. Šiuos visus variantus suderinti yra nelengva, tačiau įmanoma.

  • Vairavimo kursai pagal Jums tinkantį laiką, arba galimybė mokytis teorijos nuotoliniu būdu. Save gerbiančios, profesionalios mokyklos, kursus organizuoja tiek savaitgaliais, tiek darbo dienomis. Tai yra puikiai suprantama, kadangi išsilaikyti vairavimo teises poreikį jaučia tiek studentai, tiek vyresnio amžiaus žmonės, kurie darbo dienomis dirba samdomus darbus. Turite įsivertinti savo aplinkybes. Taip pat svarbu, ar mokymo įstaigose nėra didelių eilių, ir kokiu greičiu vyksta kursai?
  • Kursai vairavimo mokykloje turi būti prieinami visiems. Tad kaina yra vienas iš svarbesnių pasirinkimo kriterijų. Kai kurios vairavimo mokyklos teikia vairavimo kursus išsimokėtinai be papildomo pabrangimo. Tai yra ypač aktualu žmonėms, kuriems teisės tapo reikalingos dėl darbo, o tai yra neplanuotos išlaidos.
  • Pasitikrinti atsiliepimus tarp pažįstamų žmonių, taip pat galima peržiūrėti informaciją internete. Bet turite isivertinti, jog kai kurie blogi atsiliepimai, gali būti parašyti ne mokymo įstaigas baigusių mokinių, o konkuruojančių vairavimo mokyklų. Turite suprasti, jog kiekvienas esame skirtingi, tad jeigu Jums tiko vienas instruktorius, ar mokykla, nereiškia, jog ji tiks ir draugams. Vieniems patinka griežtumas ir disciplina, o kiti yra jautrūs menkiausioms pastaboms. Reikia analizuoti save ir aplinką.

Papildomas vairuotojų mokymas. Kada jis reikalingas?

Tai kursai, kuriuos paskiria išklausyti policija už tam tikrus pažeidimus. Jų metu vyksta psichologinė žmogaus analizė, narpliojamos priežastys, kodėl kyla noras daryti pažeidimus kaip greičio viršijimas, kalbėjimas telefonu, ar vairavimas išgėrus. Pakartojamos kelių eismo taisyklės, pakartojamasis važiavimas su instruktoriumi. Paprastai šie kursai trunka vieną dieną.

 

 

Related Posts